Last news in Fakti

24 Април, 2008 00:00 772 0

Уинслоу се прицелва в проекти за над 600 млн. EUR

  • уинслоу-
  • гардънс-
  • софия-
  • мекушин-
  • които-
  • уинслоу гардънс-
  • иван мекушин
Над 600 млн. EUR ще достигне следващите години стойността на проектите в недвижими имоти, в които участва Уинслоу Дивелъпмънтс. Това съобщи управителят на строително-инвестиционната компания Иван Мекушин. Дружеството започна строеж на първия си жилищен комплекс в София - Уинслоу гардънс, заедно с поделението за имоти на Дойче банк - RREEF.

Проекти

Уинслоу гардънс ще бъде изграден в квартал Манастирски ливади, а стойността му ще е около 200 млн. лв. Районът е сред престижните в София въпреки липсата на канализация и асфалтов достъп. Иван Мекушин уточни, че инвестициите в комплекса включват и пътни връзки към бул. България и бул. Тодор Каблешков. Вече са продадени 60% от жилищата в първата част на Уинслоу гардънс, а средните цени са 1300 EUR/кв. м.
До края на годината Уинслоу Дивелъпмънтс и RREEF започват и строеж на затворен комплекс в квартал Витоша, а догодина - в Банкя. Компанията се ориентира към София, след като години наред основната й активност бе в Банско, където изгради 7 ваканционни комплекса.

Земя

Ново направление в дейността на Уинслоу са инвестициите в земеделска земя. Край Първомай тя вече обработва 25 хил. дка, повечето от които са собствени. Ще вложим в земеделско производство 50 млн. EUR, като планираме покупката на още 30 хил. дка, каза Иван Мекушин. Производството включва зеленчуци, също царевица и рапица, които са търсени от производители на спирт и биогорива. На по-късен етап Уинслоу ще инвестира и в преработка на продукцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА