Last news in Fakti

4 Юли, 2008 00:00 2 193 0

Комплекс с алпийски хижи отвори край Разлог

  • реденка-
  • апартаментни-
  • района-
  • имоти-
  • лукс имоти
Луксозният ваканционен комплекс Реденка голф и ски клуб отвори в района на голф игрището край Разлог. Реденка се състои от 24 ски къщи, издържани в уникалния за района алпийски стил chalet (хижа), и два 4-звездни хотела. Инвеститор е консорциум между Лукс имоти и фирма Ем-строй на местния предприемач Емил Божанов.

Финансиране

Инвестицията в Реденка е около 6 млн. EUR, като всички къщи и апартаменти вече са продадени. Средните цени на апартаментите са около 1000 EUR/кв. м, а тези на по-големите къщи с 3 спални тръгват от 169 000 EUR. Комплексът е разположен на 20 дка, като залага на ниското строителство и зеленината. Инвеститорите са запазили собствеността върху спортните и обслужващите съоръжения и ресторанта.

Проект

Реденка голф и ски клуб е предвиден за целогодишно ползване, като включва вътрешен и външен басейн, футболно игрище, SPA център, тенис кортове, механа, панорамен бар, детска градина, магазини, конферентна зала. Проектът е на архитектите Габриела Джамбазова и Павел Иванов.
Къщите комбинират традиционни за района елементи от камък и дърво с алпийска архитектура. Ефектът на островърхите покриви е чисто естетически, като те се вписват с острите върхове на околните планини. Къщите са луксозно оборудвани, като всяка има камина и самостоятелна сауна, бърз интернет, охранителна система.

Управление

До момента Лукс имоти и Ем-строй са приключили и продали 7 апартаментни комплекса в Банско. Всички те работят като апартаментни хотели. Управлява ги дъщерното дружество на Лукс имоти Пропърти мениджмънт БГ, който поема и управлението на Реденка. Така комплексът става член на веригата за луксозни ваканционни апартаменти ApartmentsBulgaria.com - търговска марка на Пропърти мениджмънт БГ. Системата включва над 20 апартаментни хотела и ваканционни комплекси с над 1000 легла, разположени в различни части на страната. Сред тях са комплекси в Слънчев бряг, Свети Влас, село Лозенец по Черноморието, Банско, Разлог, Боровец, Пампорово, София, Видин, Габрово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА