Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 19:27 2 619 0

Новите жилища в Китай поевтиняват

  • китай-
  • жилища-
  • ново строителство

През октомври за шести пореден месец цените на жилищата ново строителство в Китай отчитат спад. Темпът на поевтиняване се забавя, като причината са облекчените условия за получаване на ипотечен заем. През октомври спрямо септември с 0.8% са се понижили цените на апартаментите от първичния пазар. За сравнение, през септември спрямо август поевтиняването е било 1%. Сравнявайки стойностите октомври 2013-октомври 2014 г., спадът е 2.5%.

„Цените на жилищата се стабилизираха, но това все още не е дъното. Не се очаква поскъпване през следващите няколко месеца, тъй като по традиция през зимния период търсенето, съответно и сделките, са по-малко”, казва Джеймс Макдоналд, управител на отдел „Анализи” в консултантската компания Savills.

В същото време обемът на просрочените кредити през третото тримесечие на тази година достигна най-високите си нива от 2005 г. насам, като достигна 52.1 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА