Last news in Fakti

22 Август, 2008 00:00 1 097 0

Аладин вдига склад на две нива в Костинброд

  • аладин-
  • между-
  • строителството-
  • сграда-
  • център-
  • проектът-
  • компания-
  • две нива
Строителството на складова база на две нива започва бизнесменът Аладин Харфан до края на годината в Костинброд. Тя ще е с обща разгъната площ 18 хил. кв.м, от които за 10 000 кв.м вече има готов проект. В момента се набират оферти за главен изпълнител на обекта, а строителството се очаква да започне до края на годината и да приключи до есента на 2009 г.

Замисъл

Базата в Костинброд ще е с лице на бул. Ломско шосе, а теренът за строителството е с обща площ 25 дка. Заради голямата денивелация на терена са планирани отделни входове към първото и второто ниво. Връзката между тях ще се осъществява от външна рампа, която обикаля сградата. Височината на постройката в различните части ще е между 16 и 18 метра, като първият етаж ще е 5 м, а вторият - между 11 и 13 м. Проектът предвижда на горното ниво да бъдат разположени около 5 платформи и още толкова - на долното. Това разпределение налага една компания да наеме поне 1000 кв.м, което съответства на тенденцията да се търсят по-големи складови бази в София. Ако има търсене, част от площите може да бъдат оборудвани като хладилни камери.

Пазар

Като цяло строителството на складове на две нива у нас е слабо разпространено. Една от причините е необходимостта площите да се оразмеряват за по-голямо натоварване на квадратен метър, което оскъпява строителството. Складовата база на Аладин ще се отдава на цени между 5.5 и 6 EUR/кв.м. Бизнесменът вече изгради един логистичен център в Требич, инвестицията в който беше около 4 млн. лв. Всички площи в него са отдадени на холандска компания, която произвежда и складира хладилна техника.

Проект

Друг проект, в който са концентрирани ресурсите на Аладин в София, е строяща се административна сграда в съседство на Техноцентър Елит на бул. Европа. Тя ще се състои от две части - офис център и 4-етажно крило, в което ще се разположи медицинският център Медстом.
Центърът, чиято първа клиника е на ъгъла между бул. Дондуков и ул. Г. С. Раковски, е една от имиджовите марки на Аладин Харфан. Очаква се проектът на бул. Европа да бъде завършен до началото на 2010 г., а инвестицията в него възлиза на 5 млн. EUR. За сметка на инвеститора ще бъде изградена връзка на две нива между бъдещата сграда и намиращия се в съседство подлез на метростанция Сливница. В момента проектът чака одобрение от общината. В близост Аладин строи и жилищна сграда, инвеститор в която е дъщерната му компания Аладин Билдинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА