Last news in Fakti

2 Декември, 2014 19:17 13 021 7

Неизвестен купи известна сграда в София

  • офис-
  • фонд имоти-
  • софия
Неизвестен купи известна сграда в София - 1
Снимка: М. Богданова ©

Сградата с нетипична архитектура, която посреща гостите на София в началото на „Цариградско шосе” е продадена от „Фонд имоти” на неизвестен купувач срещу сумата от 23 млн. EUR. В лизинговият договор фигурира новосъздадено дружество със собственици от Сейшелите, което ще стане пълноправен собственик на имота след 10 години или в момента, в който изплати сумата. Месечната вноска е около 230 000 EUR, като първата година ще се плащат само лихвите. „Сделката е добра за акционерите и дава сигурност за обслужване на задълженията към банката кредитор, която също е одобрила договора”, казва пред в-к „Капитал” Веселин Генчев, управител на „Фонд имоти”.

Осигурени са вече и първите наематели. ЧЕЗ ще премести три от подразделенията си в сградата на площ от 9000 кв.м. Това са „ЧЕЗ България”, „ЧЕЗ Разпределение” и „ЧЕЗ Електро България”. Договорът тече от 28 ноември, но се очаква фактическото нанасяне да се осъществи след няколко месеца. За другите 25 000 кв.м площ се търсят наематели.

Сградата на „Цариградско шосе” е пусната в експлоатация още 2010 г., но до момента не е била обитавана. Една от причините, според запознати, е, че вентилационната и климатична инсталация е от такъв тип, че трябва да работи в цялата сграда, а не само в обитаемите помещение, което вдига значително месечните разходи. През годините на криза много фирми се преместиха в по-малки офиси, което допълнително затрудни намирането на наематели.

Сградата, чиято стойност възлиза на 27 млн. EUR, влезе в новинарските емисии през октомври 2011 г., когато фолк певицата Глория я използва за декор на песента си „До последната сълза”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Veselin Stanoev

    1 0 Отговор
    Неизвестен купувач ?Купувача явно е някой нашенец,който не иска да се шуми около него и най вече откъде има тези пари.

    Коментиран от #7

  • 2 Иван Николов

    1 0 Отговор
    Може да е дуета пеевски+цветанов....колко пари се откраднаха там и пак с помоща на другарите.....
  • 3 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Ние сме О.З.,но все още имаме известни позиции!Финасовата криза
    ни позволява да заявим,че срещу подходящо възнаграждение,може
    кажем кой е "новия сейшел"...............,щяхме да допълним нещо за
    КРУШАТА,ДОКТОРА,РУСЛАН,ИЛИЕВИ,ИНДИАНЕЦА.........!да не пропуснем само някой,току виж се обидил!
  • 4 потрес

    0 0 Отговор
    До кога мафията ще се крие зад офшорки с крадените от нас пари!
  • 5 Знаещ

    0 0 Отговор
    Купувач е швейцарска фирма, която от известно време насам става един от големите играчи в пазара на газ и ток в България и на Балканите
  • 6 Стоян

    0 0 Отговор
    "Знещ", може би е прав. Дано да се отворят поне още 500 работни места за подръжка, външни услуги и други... На новите събственици " ЧЕСТИТО"
  • 7 ала

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Veselin Stanoev":

    Докога бе хора ще ни правят на бунаци. Дрън, дрън ами нали има сделка, или тази сделка е с неизвестен извършител. Смешници ама така ни се пада, овце сме си и това е. Накрая ще дръпнем шалтера на държавата, ама преди това всички ще сме клиенти на новите мутри - съдия - изпълнителите. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!