Last news in Fakti

5 Септември, 2008 00:00 1 379 0

Британци изкупиха нов комплекс в Созопол

  • созопол-
  • paradise-
  • грийн-
  • собствениците-
  • комплекса-
  • грийн лайф-
  • paradise view
Британци са близо 80% от купувачите на жилища във ваканционния комплекс Paradise View, който отвори врати в Созопол. Имотите са разположени на първа линия на Райския залив в местността Буджака, която е естествено продължение на новия град в Созопол. Изграждането на комплекса започна миналия февруари и приключи през юни тази година.

Инвестиция

Paradise View е инвестиция на компанията Грийн Лайф, която реализира ваканционни проекти в Созопол, Пампорово и Банско. Комплексът в морския курорт включва 69 апартамента, разпределени в три сгради с обща разгъната застроена площ 4100 кв. м. Два от имотите са собственост на български граждани, живеещи в чужбина. Купувачи на останалите освен британските граждани са руснаци и скандинавци. Основната цел на покупките е инвестиционна. Едва 30% от собствениците на апартаменти са ги закупили с цел да прекарват в тях ваканциите си или дори да ги ползват като основно жилище, отчетоха от Грийн Лайф.

Продажби

Апартаментите в Paradise View са продадени още на зелено на цени между 26.7 и 87.8 хил. EUR. Жилищата се предават на собствениците завършени до ключ и обзаведени. Преобладават апартаментите с една спалня, които са общо 46, тези с две спални са 10, а ателиетата са 13.Всички имоти имат тераси с панорамна гледка към Стария Созопол или остров Св. Иван. Купувачите имат възможност да избират между два типа интериорен дизайн - класически и модерен. Жилищата на партерните етажи имат и веранди, чиято квадратура е частично включена в застроената площ. Така собствениците получават веранда в пълен размер, но заплащат само част от стойността й, обясниха от Грийн Лайф.

Екстри

Инвестиционната компания е осигурила и управление на комплекса, така че собствениците и наемателите ще ползват редица допълнителни услуги. Прилежащите общи части на Paradise View включват два басейна с воден бар и солариуми, салатен бар, рецепция, туроператорско бюро, rent-a-car, фитнес център, салон за красота, медицински център, детска площадка с аниматор и др. Комплексът ще се отдава под наем и ще се управлява от компания за пропърти мениджмънт срещу годишна такса от 7 EUR/кв. м, изчислена върху общата площ на апартамента. Първите собственици бяха посрещнати още в началото на юли, като плановете са услугите и екстрите да се предлагат целогодишно.

До момента Грийн Лайф е завършила шест ваканционни комплекса в района на Созопол. В строеж са проектите Paradise Dune и Paradise Gardens. Дружеството работи и по един проект извън района на Созопол - Paradiso Verde в Банско.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА