Last news in Fakti

24 Септември, 2008 00:00 297 0

Австрийската Immoeast спира проекти за €2 млрд.

  • компанията-
  • проекти-
  • развитие-
  • някои-
  • стойност-
  • имоти-
  • млн евро
Австрийската компания за имоти Immoeast смята да замрази или да се откаже от проекти на стойност 2 млрд. евро в стремежа си да подобри ликвидната си позиция предвид "изключително тежките сътресения на глобалните финансови пазари", съобщават от компанията.

Миналата седмица тя отчете загуба преди лихви и данъци за първото тримесечие на финансовата 2008/2009 г. от 261,4 млн. евро в сравнение с печалба от 93,1 млн. евро за същия период на миналата година. В момента компанията има портфолио от проекти в процес на развитие на стойност 4,4 млрд. евро. От тях тя смята да "отложи или забави следващите строителни етапи" на някои проекти в по-ранен етап на развитие. Работата по проектите, чието строителство е вече стартирало, ще продължи.

Тези мерки ще бъдат въведени във всички региони и особено в Румъния, казват от компанията.

У нас тя има редица проекти за офиси и ваканционни имоти. По-рано тази година тя се включи в проекта за изграждането на търговския център „Черно море Парк" във Варна. Наред с това тя продължава програмата си за продажба на някои имоти в Централна и Източна Европа. До момента компанията е сключила споразумения за продажбата на активи на стойност 400 млн. евро.

Подобни мерки е взела и компанията майка Immofinanz, която също ще преразгледа портфолиото си от проекти в развитие, като е възможно да се откаже от някои от тях и да продаде други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА