Last news in Fakti

25 Септември, 2008 00:00 427 0

В Рига искат конфискация на занемарените сгради

  • сгради-
  • културата-
  • момента-
  • рига има-
  • изоставени сгради като-
  • 169 изоставени сгради
В момента в Рига има 169 изоставени сгради, като 55 от тях са паметници на културата. Общината на латвийската столица Рига има намерение да поиска от парламента на страната поправки в закона за собствеността, които да направят възможна конфискацията на занемарените сгради в града, съобщава "Бизнес&Балтия". Повод за това искане е станалият неотдавна пожар в 6-етажно здание, построено през 1905 г.

В момента отчуждаването на частни недвижими имоти е възможно само при реализация на проекти за строителство на инженерно-технически съоръжения, опазване на околната среда и за развитие на културата, спорта и здравеопазването. Преди време рижките власти също са се обръщали към латвийския парламент по този въпрос, но той не е бил решен.

В момента в Рига има 169 изоставени сгради, като 55 от тях са паметници на културата и са под защитата на държавата. 45 от старите сгради са общински, а останалите държавни и частни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА