Last news in Fakti

2 Октомври, 2008 00:00 552 0

Руснак си купи жилище за $ 99 млн. до Кремъл

  • няколко-
  • долара-
  • могат
Светът навън може да се намира насред криза със срив в цените на жилищата, спад на всички пазари и крах на банките, но супербогатите руснаци, необезпокоявани от нищо, все още могат да отделят 2,5 млрд. рубли (99 млн. долара) за апартамент в Москва, разположен на няколко крачки от Кремъл, пише Ройтерс.

От московската брокерска агенция Agent 002 наскоро казаха, че техен клиент е похарчил значителна сума за седеметажна жилищна кооперация с площ от 1300 кв. м близо до курската жп гара в руската столица. Според брокери купувачът е „активен бизнесмен" на около 40-годишна възраст и не е от най-известните имена на Русия. Имотът, разположен в близост до Кремъл, в центъра на 12-милионния град, има собствен плувен басейн, етаж, предназначен за деца, както и зимна градина на покрива, пише изданието.

Въпреки че средното месечно заплащане на руснаците се движи малко под 700 долара, пазарът на имоти е подкрепян от засилващата се средна класа. Броят на суперзаможните, които живеят около Москва и могат да си позволят абсолютно всичко, което поискат, е по-ограничен. Пред някои от най-известните и скъпи ресторанти могат да се видят шофьори на автомобили с марките Bentley, Maybach и Rolls-Royce, които чакат с часове работодателите си да излязат от заведенията.

В средата на август наблюдавахме тенденцията за увеличаване на продажбите на най-скъпите ни апартаменти, казват от Agent 002. Цените вече нямат нищо общо с тези от времето на Съветския съюз, когато наемите бяха едва няколко долара, но хората често живееха по няколко семейства в един апартамент, уточнява Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА