Last news in Fakti

7 Октомври, 2008 00:00 409 0

Скъпият долар стабилизира цените в Москва

  • долара-
  • жилища-
  • старите
Ръстът на котировките на американския долар доведе до стабилизация на цените на недвижимите имоти в Москва, съобщава Lenta.ru. Според статистиката на аналитичния център "Индикатори на пазара на недвижимости" за последната седмица средната цена на квадратен метър жилище в руската столица се е стабилизирала на ниво 6122 долара.

В същото време цената в рубли е нараснала с около 2 процента - до 156 662 рубли.От старите жилища в момента най-скъпо се оферират апартаментите в "сталинските" кооперации, където за квадрат се искат над 6900 долара. Новите панелки в Моска се продават средно по 6037 долара за кв. м, а обикновените тухлени жилища - по 6531 долара за единица площ. Панелните жилища от 80-те години се котира по 5786 долара за квадратен метър. Най-старите панелки се оферират средно по 5767 долара за квадрата, а старите тухлени жилища по - 6081 долара.

Доходността от инвестиция в недвижими имоти в Москва остава 4,26 пъти по-висока, отколкото при банков депозит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА