Last news in Fakti

13 Октомври, 2008 00:00 433 0

Жегата идва и на Балканите

  • криза
Кредитната криза бавно започна да засяга България и Румъния, в които икономическият растеж се увеличи през второто тримесечие на годината. Това отбелязва американският вестник "Уолстрийт джърнъл". Парите на пазара за недвижими имоти и ипотечните кредити започват да намаляват. Новините за световната банкова криза вече пробиват балона на румънците.

В статията със заглавие "Източна Европа усеща топлината от топенето" "Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че инвеститорите и заемодателите се оттеглят от подложените на свръхнапрежение икономики в региона. Това заплашва да спука кредитните балони на Балканите и води до резки понижения в Унгария и преживяващите доскоро бум балтийски страни. Малко вероятно е централно- и източноевропейските държави да изпаднат в тежка криза колкото Исландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА