Last news in Fakti

24 Октомври, 2008 00:00 456 0

Жилищата поевтиняват в девет града

  • цените
Цените на старите жилища падат в девет областни града, сочи статистиката на НСИ за третото тримесечие. Най-голямо понижение има в Шумен, където спадът е 7.7%, следван от Русе с поевтиняване 5.9% и Благоевград - с 5.2%.

Стара Загора също регистрира спад на цените с 3.4%, докато във Варна той е минимален - 0.4% до 2129 лв./кв. м. На другия полюс са цените в Пловдив, които са нараснали с 11% и средните достигат 1656 лв./кв. м. Продължава поскъпването и в София, където имотите са добавили 6.8% към стойността си и средната цена е 2470 лв./кв. м. Ръст отбелязват и жилищата в Бургас с 3.4%. Средната цена там вече е 1755 лв./кв. м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА