Last news in Fakti

31 Октомври, 2008 00:00 1 314 0

Александра груп отваря първи мол в Стара Загора

  • които-
  • загора-
  • стара-
  • разположен-
  • парк мол-
  • стара загора-
  • има търговска площ
Първият мол в Стара Загора - Парк мол (Park Mall), открива Александра груп, съобщи собственикът на компанията Стефан Минчев. Дружеството, известно като лидер на българския филмов и кинопазар, прави успоредно с това и инвестиции в недвижими имоти. Вложението в Парк мол възлиза на 25 млн. EUR, като финансирането е осигурено от УниКредит Булбанк.

Стратегия

Парк мол е разположен на бул. Никола Петков, в близост до главния път за Бургас. Плановете са с непосредствената си близост до хипермаркетите Технополис и Мосю Бриколаж той да е завършващото звено в концепцията за първи търговски парк в града. Разгънатата площ на мола ще е 30 000 кв.м, от които 20 000 кв.м е търговската част и над 120 магазина. Сред ключовите наематели са кината Арена, също собственост на Александра груп, които влизат в мола с 6 зали и общо 950 места. Супермаркет на 2500 кв.м открива варненската верига Пикадили. Сред останалите наематели са световни марки, сред които Mango, Calliope, Sprider, Beauty Zone, Adidas, Andrews fashion, Denyl, Etere, Fox, Seven Seconds, Hot Spot, Levi’s, Terranova, Oxette, Swarovski, Coffee break, KFC, McDonald’s, Fancy restaurant. Част от тях стъпват за първи път в Стара Загора.

Проект

Архитектурният план на мола е разработен от Артек дизайн, а изпълнител на строителството е Балканстрой. Управлението на Парк мол се осъществява от Colliers International България.
Молът е разположен на две нива. Партерният етаж предлага разнообразен микс от стоки и услуги, докато местата за забавления, ресторантите и заведенията за бързо хранене са на първия етаж.

Конкуренция

Няколко са проектите за молове в Стара Загора, сред които е и този на полската компания Globe Trade Center (GTC). Нейният проект Мол Галерия ще бъде разположен на мястото на бившата фабрика Наслада и ще има търговска площ от 26 000 кв.м. Третият голям проект е Мол Стара Загора на инвеститорите Real Estate Services Bulgaria (RESB) и фирмата Градус-1. Очаква се той да бъде завършен през 2010 г. и да има търговска площ от 21 000 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА