Last news in Fakti

15 Декември, 2008 00:00 422 0

Бизнес площите на Острова с още 16 на сто надолу през 2009 г.

  • цените-
  • площи-
  • понижат-
  • имоти-
  • години-
  • очаква
Общият спад в цените на бизнес имотите във Великобритания може да стигне 50% през следващите две години, сочи анализ на Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS). Цените, които вече са се понижили с 25% от началото на кризата миналата година, може да спаднат „най-малко" с 16% през 2009 г. и с още 10% през 2010 г. Така общият спад ще надмине пониженията, регистрирани през 70-те и 90-те години на миналия век.

Най-голям спад се очаква на сегмента на офис площи, където цените се очаква да се понижат с още 30 до 35%, което ще доведе до общо понижение от над 60%. Заетостта в банковия и застрахователния сектор е представлявала най-големият дял от създаването на нови работни места от 2000 г. насам, въпреки че тази тенденция е започнала да се забавя през последната година. Ускоряването на темповете на спада във финансовия сектор ще засегне търсенето на офис площи, което ще доведе до спад и на наемите.

Сегментът на търговските площи също ще бъде засегнат от общия спад поради значително забавяне на потреблението. Цените на търговските имоти може да се понижат с още 25-30%.Цените на индустриалните имоти ще бъдат засегнати в по-малка степен. Те се очаква да се понижат с 15-20% през следващите три години отчасти заради отслабването на британския паунд и бавното възстановяване на глобалната икономика до 2011 г.

От RICS прогнозират, че спадът в наемите на индустриални площи ще бъде 6% през 2009 г., 5% през 2010 г., като те ще започнат да се повишават отново през 2011 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА