Last news in Fakti

26 Декември, 2014 21:03 3 034 0

Спадът на икономиката се отрази негативно върху наемите

  • наем-
  • лукс-
  • свят

Независимо, че наемните на луксозни имоти в световните мегаполиси отчетоха ръст от 2.1% през октомври спрямо месец по-рано, на годишна база се регистрира съществено забавяне. През октомври лидер по годишен темп на поскъпване на елитни имоти беше Дубай. За периода октомври 2013-2014 г. наемите са се повишили средно с 12.4%. За последните три месеца обаче не се отчита почти никаква промяна във въпросния сегмент. Наемите в Токио и Ню Йорк са се увеличили за година съответно с 9.8% и 7.9%.

Тенденцията към намаляване на наемните нива на луксозни апартаменти и къщи се дължи на глобалната икономическа нестабилност, отчитат анализатори. Спадът на поскъпване на наемите става очевиден, когато се сравни броят на градовете, в които е имало увеличаване в месената рента през 2013 г. и 2014 г. За миналата година в 90% от разглежданите градове на отчита ръст, а през настоящата този процент е спаднал на 66%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА