Last news in Fakti

14 Януари, 2009 00:00 480 0

Западно издание съветва да се инвестира в Каварна

  • каварна-
  • имоти
Каварна е един от малкото нешлифовани диаманти на българското Черноморие, пише списание Quest.

Градчето се различава от останалите курорти, защото не е препълнено с хотели, барове и ресторанти. В Каварна наистина можеш да си купиш апартамент, в който, като отвориш вратата, виждаш морето, а не строежи и сергии, пише списанието.

Съществуват планове за построяване на пристанище за яхти. Има възможност за ловен спорт - наблизо се намират ловните резервати на Добрич, Балчик, Генерал Тошево и Тервел. Местността е богата и на минерални извори с лечебна кал. Преди няколко години предприемачи вече изкупиха на изгодни цени парцели на плажа, но тук разработването на проектите върви по-бавно.

Средната цена на имот в Каварна в момента е около 60 000 евро. Най-големият плюс на градчето са големият брой имоти, разположени на самата плажна ивица. При тях купувачът, освен страхотна гледка и удобство, има и гаранция, че нищо няма да бъде построено пред неговата къща или блок.

Фактор, спомагащ за оскъпяването на имотите в Каварна, са и голф игрищата, построени наблизо. Когато бъде готово, пристанището за яхти ще бъде още една причина имотите в града да държат високи цени.

През последните две години цените на ваканционните имоти са се покачили с между 18 и 21%. Въпреки това те си остават равни на не повече от една трета от тези на подобни имоти в Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА