Last news in Fakti

13 Март, 2009 00:00 490 0

Наемите - във фокуса на инвеститорите

  • наеми-
  • според-
  • имоти-
  • инвеститорите-
  • приходите
Във време, когато приходите от недвижима собственост в Европа се очаква да намалеят с около 15%, приходите от наем влязоха във фокуса на инвеститорите. Това обобщава изданието Property EU в материал, посветен на 20-ото изложение за имоти MIPIM, което приключва днес във френския град Кан. На него с общ щанд свои проекти представиха и шест български компании.

Доходи
Според изданието по-голямата част от инвеститорите в имоти вече се интересуват повече от приходите от наем, които даден актив може да им донесе, отколкото от капиталовата му стойност, т.е. цената, на която може да бъде продаден. Голямата тема на 2009 г. ще е доходността от наеми, коментира Питър Тод, директор на базирания в Лондон фонд за имоти Resolution. На много места изглежда, че цените на имотите падат, но ключът към подобни оценки са паричните потоци, които те генерират от наеми, допълва той. А цените на наемния пазар също падат. На този фон според Питър Тод е трудно да се оцени потенциалът за доходност от един имот на лондонския пазар, особено като се имат предвид растящата доходност и рекордно ниските лихви.

Пазари
Като един от най-стабилните наемни пазари в Европа инвеститорите припознават Германия. Една от причините са ниските наеми в годините след обединението на страната, което според анализаторите означава и малка вероятност от сериозни спадове в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА