Last news in Fakti

24 Март, 2009 00:00 311 0

2/3 от руските клиенти в Европа търсят недвижимости до €300 хил.

  • имоти-
  • около-
  • 300 хил-
  • млн евро-
  • хил евро
Около 65% от руските клиенти купуват имоти в Европа на цени до 300 хил. евро, каза Юлия Титова, мениджър в „Бест-недвижимость", цитирана от "РИА Новости".

Най-много се търсят имоти на цени до 300 хил. евро. В този сегмент има достатъчно голям избор от страни като България, Черна гора, Хърватия, Кипър, Испания, Италия, Чехия, въпреки че предлагането като цяло е на апартаменти. Само в България и Чехия за 300 хил. евро може да се купи къща.

По думите на руската брокерка около 20% от руските купувачи са готови да похарчат за имот в Европа между 300 хил. и 1 млн. евро, а около 15% могат да си позволят покупка за над 1 млн. евро.

Наблюдава се нова тенденция - намалява делът на купувачите, които влагат големи суми в имоти. Това се усеща в елитния сектор, където цените минават 2 млн. евро. Причините за това са нестабилната ситуация на пазара и високият курс на еврото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА