Last news in Fakti

8 Април, 2009 00:00 440 0

Едностайните най-търсени край Босфора

  • жилища
Усещайки влиянието на световната финансова криза, все повече потенциални купувачи в Истанбул се ориентират към по-малки и евтини жилища, пише Hurriet Daily News, цитиран от Profit.bg. Инвеститорите в сектора се насочват предимно към строителството на едностайни апартаменти и студия, които се продават и отдават под наем много по-лесно, сочат данни на турски агенции за имоти.

От друга страна всичко това значително повишава търсенето на жилища, както за купуване, така и за наемане, като най-търсени са малките жилища.

Броят на жилищните проекти в Истанбул, които имат предимно едностайни апартаменти, се е увеличил с 90% за последната година, като голям брой от тях са били продадени през първия един месец след завършването си, сочат официалните данни.

Въпреки че са по-евтини заради малката площ, средната цена на студията и едностайните жилища в някои от новите предградия достига повече от 4000 долара, което гарантира добри печалби на строителните компании, коментират експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА