Last news in Fakti

27 Април, 2009 00:00 826 0

Ахтопол хвърли око на още 2000 дка в Странджа

  • странджа-
  • царево-
  • ахтопол-
  • атанасов-
  • парк странджа
Сдружение "Бъдеще за гражданите на юг от гр. Царево", създадено да бори корупцията, излезе със странно предложение да се заделят за строителство още около 2000 дка в природен парк Странджа. Терените се намират основно край морето в землището на Ахтопол. Шефът на сдружението Янаки Атанасов заяви, че ако в новия общ устройствен план на община Царево не бъдат включени въпросните терени, това ще обрече жителите на градчето "на глад, мизерия и миграция".

Атанасов каза, че зад искането стои цялото население на Ахтопол, а кметът Бисер Колев вече е изготвил докладна за разширяване на инвестиционната територия, която е внесена в ОбС на Царево. "Не може край Варвара да са заделени за строителство 4000 дка паркова територия, а нашият град да бъде мачкан по този начин. Ние декларираме, че сме против грозното бетонно застрояване и на тези терени ще се строят екологично съобразени сгради", каза Атанасов. Той посочи, че ограничаването на строителството край Ахтопол вече било изгонило инвеститор, готов да влее 82 млн. лв. за изграждане на крайморски комплекс с пристанище. Също и индийска фирма, която пък искала да прави в парк Странджа слънчева електроцентрала.

Кметът на Царево Петко Арнаудов, който иначе е главен застъпник за застрояването на парк Странджа, заяви, че не може да се прекалява с градежите в защитени територии. "Намирам се между чука и наковалнята. От една страна, еколозите ме обвиняват, че съм против парк Странджа и постоянно ме дават на прокурор, от друга, населението настоява да се защити интересът им на собственици", обясни Арнаудов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА