Last news in Fakti

27 Август, 2009 00:00 722 0

Чужденци изкупиха плажовете в Тайланд

  • чужденци
До 90% от плажовете на тайландския остров Пукет са изкупени чрез подставени лица от чужденци, съобщава РИА Новости. Подобна е картината и в други туристически райони на страната.

Скандалът избухна, след като местният Bangkok Post съобщи, че са зачестили оплакванията на тайландски собственици на крайбрежна земя, чиито имоти са обкръжени от владения на чужденци. Така те биват изнудвани да си продадат собствеността, и то на ниска цена. Вестникът подчертава, че в момента нараства и инвеститорският интерес от фирми от Близкия изток за покупка на земеделска земя за отглеждане на ориз.

Според законите на Тайланд чужденци не могат да притежават земя. Те могат да купуват само жилища, като земята под сградата остава собственост на местната фирма, строител на сградата. Затова чужденците прибягват до използването на подставени лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА