Last news in Fakti

4 Май, 2010 09:44 7 373 36

1174 имота на публична продан

  • търг-
  • публична продан-
  • ръст

Бум на публичните разпродажби на имоти отчитат частните съдебни изпълнители. От седмица на седмица статистиката в сайта на камарата става все по-тъжна. Вчера бяха публикувани обяви за 1174 предстоящи търга, в понеделник предложенията бяха още повече - 1250. Обикновено в последните месеци броят на разпродажбите се движеше между 750 и 800.

Ръстът на публичните продажби съвпада с пика на лошите и преструктурирани кредити. По данни на БНБ за март 12,05% от жилищните заеми са проблемни. Общият обем на лошите и преструктурирани кредити е 4,87 млрд. лв., от които 3,36 млрд. лв. са натрупани в последните 12 месеца.

“От началото на 2010 г. има увеличение на имотите, обявени за продан. Бройката трайно премина 1000. На годишна база ръстът е около 10%. Във Велико Търново винаги е имало работа, но за първи път областта е толкова напред в класацията”, коментира Георги Дичев, председател на Камарата на частните съдебни изпълнители.

още


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    65 12 Отговор
    Колкото повече ИМОТИ излязат на ПУБЛИЧНА ПРОДАН, толкова по-скоро ще се отпуши пазара. Банките се мъчат изкуствено да задържат цените да не падат. Заради това не искат да излизат имотите им на публична продан. Но в един момент няма да има какво друго да направят. А истината е, че все още нивата на цените не са се върнали дори до началото на 2007 г. Така че има още на къде да падат. А определени имоти още повече.
  • 2 С

    47 19 Отговор
    Agenciite naro4no zadurjat i dori vdigat cenite na imotite. Pove4eto ceni sa naduti 3-4 puti i dori pove4e.
  • 3 Пешо кривака

    57 10 Отговор
    Това да го прочетат смешниците,които сънуват покачване на цените.
  • 4 Imoti

    57 13 Отговор
    Това е само началото. Догодина ще има 3 до 5 пъти повече имоти на публична продан. Повечето ще стигат до смешни цени поради липса на търсене. Масово ще бъдат сваляни от търгове поради неявили се кандидати дори и след 4-ти или 5-ти търг - тъй като нивата вече ще са под 100 лв квадрата. Да 100 лева квадрата - като няма купувачи и на 50 да се пуснат все тая. За какво им е 3-то или 2-ро жилище. Нито има наематели нито купувачи. Пазара е изключително задръстен и няма никакъв шанс да се оправи.
  • 5 Yoi

    52 6 Отговор
    Цитирам собственици на ипотекирани жилища, отдавани СПЕШНО под наем: "ИЗНЕМОГВАМЕ". и това са половината от отдаващите в момента под наем
  • 6 СОЛОМОН

    15 54 Отговор
    ТИЯ СМЕШНИЦИ КОИТО СЪНУВАТ ЦЕНА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР ЖИЛИШНА ПЛОЩ ДА ХОДЯТ ДА СЕ ГРЪМНАТ.НЕ РАЗБИРАТ ЛИ,ЧЕ АКО ТОВА СТАНЕ,ТО ЗАПЛАТАТА ИМ ТРЯБВА ДА БЪДЕ 50-70 ЛЕВА ,ЗАЩОТО И СТОЙНОСТТА НА ТРУДА ЩЕ ПАДНЕ.ДА НЕ ПЛУВАТ В ОБЛАЦИТЕ А ДА СИ ДАДАТ СМЕТКА,ЧЕ ТОВА СПАДАНЕ НА ЦЕНИТЕ НЯМА ДА ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧНО.
  • 7 СОЛОМОН

    11 48 Отговор
    ТИЯ СМЕШНИЦИ КОИТО СЪНУВАТ ЦЕНА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР 50-100 ЛЕВА ЖИЛИШНА ПЛОЩ ДА ХОДЯТ ДА СЕ ГРЪМНАТ.НЕ РАЗБИРАТ ЛИ,ЧЕ АКО ТОВА СТАНЕ,ТО ЗАПЛАТАТА ИМ ТРЯБВА ДА БЪДЕ 50-70 ЛЕВА ,ЗАЩОТО И СТОЙНОСТТА НА ТРУДА ЩЕ ПАДНЕ.ДА НЕ ПЛУВАТ В ОБЛАЦИТЕ А ДА СИ ДАДАТ СМЕТКА,ЧЕ ТОВА СПАДАНЕ НА ЦЕНИТЕ НЯМА ДА ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧНО.
  • 8 Терра инкогнита

    15 40 Отговор
    Агенциите не ВДИГАТ и не СВАЛЯТ цени. Те продават! А собствениците гледат тъпия ви сайт с ВИСОКИТЕ цени от АЛЧНОСТ и ЛАКОМИЯ все още сънуват много пари за жалките си имоти!
  • 9 Весо-Ремакс

    49 5 Отговор
    По цял ден това правя, обяснявам и повтарям, и повтарям, че цените продължават да потъват, и скоро няма да спрат! Къде от алчност, къде от неразбиране или най вече от нежелание за разбиране, собствениците се държат страхливо-твърдоглаво. Голям е и проблема с негативният имидж. Некоректни колеги продължават да "надписват" цените, което особенно в случеите когато имаме ограничено време след което собственика губи имота е направо престъпно.
  • 10 Общака

    46 6 Отговор
    Цените падат.Парцели не се търсят.Инвеститорите вече много трудно дават повече от 10% обезщетение.Пазара е пренаситен.Агенциите за недвижими имоти в лакомията си да печелят,приемат за продажба явно непродаваеми имоти.Преди повече от 2 год. панелен двустаен вървеше около 30 000 евро,и само за броени месеци цените достигнаха незнайно защо 70 000 евро.Цените падат така,както се повишаваха,и само пазара ги определя.Себестойноста на кв.м. е не повече от 250 евро.Коректни строители продават на цена по-малко от 500 евро,като всичко се плаща поетапно,на вече построено.Всичко останало са глупости,и е въпрос на време да бъде разбрано.
  • 11 Ivanov - imoti

    12 8 Отговор
    Един от начините да се разбере дали дадено жилище например, се продава на реалната си стойност или на доста по-висока, е т.нар. “позволимост на покупката”. Този модел на сравнителен анализ започва да придобива все по-голяма популярност по света. Изчислява се като цената на квадратен метър се раздели на брутния вътрешен продукт на глава от населението и се умножи по 100. Колкото по-голямо е полученото съотношение, толкова по-вероятно е имотите да са надценени.
  • 12 Имот

    30 7 Отговор
    Това е само началото. Ще става все по-зле и това с години. Ако агенциите си държат цените на тези нива - никога няма да продадат каквото и да е. Който търси ще си купи от закъсалите на безценица - а и е по-безопасно - 5 пъти проверен и запориран имот за да стигне на публична продан. Нека си държат цените - ще се купува само от публични продани - ако има все още някой заблуден купувач.
  • 13 Sofia

    34 4 Отговор
    Положението става безнадеждно и същевременно тъжно. Всичко е в резултат на лакомията на всички нива. Сега ще се плаща горчива цена.
  • 14 12,7 мм

    22 10 Отговор
    Някой купувал ли е апартамент от съдия-изпълнител?От там купуват само негови близки познати,лихвари и т.н.Пази Боже да попаднете при него...!!!
  • 15 релист

    14 9 Отговор
    Аз съм купувал къща от съдия-изпълнител,12,7 първо трябва да се запознаеш с процедурата и тогава да се изказваш,първо вече има толкова много имоти на публична продан че има и за близките и познатите и за непознатите,второ трябва де внесеш цялата сума в 7 дневен срок(иначе губиш задатъка) затова е почти невъзможно да купиш с кредит, трябват пари кеш,и трето при постоянен спад на цените никой не може да каже дали цената на конкретния имот няма след кратко време да падне под обявената първоначална цена за наддаване.А този начин на покупка е един от най-сигурните за да не бъдеш измамен!!!
  • 16 12,7 mm

    10 6 Отговор
    Разбира се,че можеш да си купиш.Имам предвид тези които наистина са на "далавера"са за "своите" хора.
  • 17 Людмил

    24 4 Отговор
    Иди разправяй на българина че копторите - няма кой да им ги погледне на тези цени. Така ще си останат собственици завинаги. Нищо че ще поддържат и плащат данъци за сметка на мизерното си съществуване.
  • 18 mercedes

    10 29 Отговор
    zDRAVEITE.aMI NA NJAKOI IM SE ISKA IMOTITE DA PADNAT ZA DA MOGAT DA SE NALAPAT KATO KOMUNISTICHESKI PRASETA I AZ ISKAM DA SI KUPJA LAMBORGHINI ZA 1000$...MISLETE PO TREZVO KOMUNISTICHESKI BOKLUCI...HAIDE PO JIVO PO ZDRAVO SI STOITE NA SELO..CHE U GRADO E SKAPO ZA VAS ...HAHAHAHAHAH
  • 19 Българин!

    22 8 Отговор
    Селянина си ти! Първо се научи да пишеш на кирилица - некадърник. После се научи че не се пише с CapsLock - най-добре се върни в първи клас в селото откъдето си изпълзял. И не на последно място запомни че панела който го предлагаш не върви повече от 120 евро/кв. За твое успокоение догодина и на 50Е/Кв. няма вече да можеш да го продадеш. SADBA - KAKVO DA PRAVISH.
  • 20 Logical

    11 5 Отговор
    Личи си, че си нямате идея от пазара и се самонадъхвате. Никой не може да анализира пазара на имоти в България глобално и това да се отнася за всички. Тук всичко е дребно и индивидуално, също така няма точна статистика. От къде черпите информация за пазара? Някой знае ли цените на които се минават сделките? Чешете си езиците това е ваше право и е безплатно. -Българин!, ти луд ли си ве човече? Какъв е този апартамент за 50Е/кв., гранитогреса ми струва повече? Ама ти сигурно като го купиш този апартамент ще чакаш и настилките да станат по 2лв/кв.:)
  • 21 търсещ

    7 4 Отговор
    Ами аз в момента търся малък апартамент в някой по-нормален софийски квартал, не от най-скъпите. Масово ми предлагат ново строителство на цена от 470 до 685 Е м2. 685 Е е за т.нар. "елитни южни квартали", Люлин, Младост :))), и по-специално за такива райони и сгради в тези квартали, които са с добра инфраструктура, хубаво местоположение и изложение. Степен на завършеност - от кота нула до акт 14-15-16. Това е положението в момента. Е, имаше и единични изхвърляния за около 750-800 Е м2. :)
  • 22 Спокоен наемодател

    9 12 Отговор
    Мечтата на селянина не по 50 по 5 лв. да станат пак няма да имате пари да си купите:)И ще продължавате да се тъпчете по 5-6 в маломерна гарсониера за да смогнете с наема. А имоти и наеми в София винаги ще са най-търсени просто защото тук винаги има работа и цените ще тръгнат нагоре първо тук. А и чии имоти в София започват да излизат на продан точно на надценилите възможностите си селяни които удари кризата. Софианец и да е взел заем той е за втори имот който винаги може да даде под наем дори да е за по-малко пари и да преструктурира заема, ама вие къде обратно по кошарите а:)
  • 23 Спокоен купувач

    13 6 Отговор
    На пазара се предлагат апартаменти с разрешение за позване(акт 16) от преди 2-3 години,и забележете,че са на шпакловка и замазка(стоят си празни)....Предлагат ги ВЕЧНИТЕ продавачи на,които цените винаги малеят....Наистина ще си останат вечните жалки и смешни продавачи.Пълно е с такива СМЕШНИЦИ,които вият като линейки по форумите,че цените са достигнали дъното и започва покачването.НЕЩАСТНИЦИ.
  • 24 ЛФ

    15 3 Отговор
    Вие на тези "шпакловки и замазки" и на тия калища в околоблоковите пространства ИМОТИ ли им викате?! И при старото и при новото строителство все е една и съща балканска епопея, да не кажа цигания...
  • 25 stoyanov

    7 5 Отговор
    imotite v bilgariya sa s nadviseni seni 3-4 piti i e fakt çe predlagane i tirsene e 500 na 1 taka çe ako nyakoi uspeye da prodade imot na po evtino e kismetliya zastoto imotite koito gi imame v momenta ste stignat za 20 godini i dori povece, tova e zaradi lakomiyata na bilgarina koito s alcnosta si da peçeli povece se pobirkaha da stroyat, jilijtata koito trabvase da stroyat za 20 godini te go postroiha za 4 sega sled nyakolko godini ste pocnat da gi razvalyat tova e neizabejno a da gi prodadat i duma da ne stava..
  • 26 bai ganio

    7 1 Отговор
    че си купим я у булгаристан за 800 EUR требва лудия да ме е таковал ... не 5 лева, а 2 кв/м за левче да станат ... че се замислим
  • 27 луд

    7 7 Отговор
    цена на апартамент = 100 негови наема
  • 28 агс-17

    11 2 Отговор
    При съдия-изпълнителя ако попадне апартамент на много добра цена според вас,кой ще го купи?Някой ще каже,че има търг-има 1001 начина да го спечелиш с негова помощ!Попаднеш ли при него ще ти съдере цялата кожа,а почне ли продажбата-1 000 000 % купувача е негов човек.
  • 29 beliazaniat

    7 1 Отговор
    SAMO PESMISTI LI STE V TOZI FORUM,NIAMA LI NIAKOI OPTIMIST.
  • 30 xxxl

    7 0 Отговор
    Избивам съдия изпълнители
  • 31 ivan

    5 0 Отговор
    napilno sim siglasen sis vas gospodin stoyanov te vece krai moreto desetki hoteli sa obyaveni za sibaryane..dori i besplatno da gi davat nikoi ne ste ne6to koeto 6e bide siboreno utre a pik i horata nyamat izlisni pari za pileyene..
  • 32 vlp

    1 0 Отговор
    Според imoti.bg 275695 са обявите публикавани в сайта за цялата страна,като в това число влиза всичко,земеделска земя,парцели,къщи,апартаменти,промишленни предприятия и наеми,говорим за цяла България.Преценявайте дали е много.
  • 33 do mesedec

    1 0 Отговор
    kato stanat lamborginitata na po 15 godini ste si kupich
  • 34 леля Софка

    3 3 Отговор
    Къде ги виждате тези паднали цени ??? Агенциите стоят гладни, но не свалят цените !!! Май, че всички сте лакомнициииииииииииии !!!
  • 35 az

    2 0 Отговор
    Агенциите не са гладни само да ВИ спона че в момента наемите варвят като топал хляб :) а цените на имотите ако паднат още няма да доиде и 1 инвеститор в бг и ще гладуват много хора в цялата страна.А много хора губят имотите си защото до вчера е бил на 2500лв днес на 250
  • 36 аз

    2 1 Отговор
    а и тупани такива как да агенциите да свалят цените аз сам брокер и го казвам на всеки алчен глупак да свали а тои не по - добре да е празен