Last news in Fakti

17 Юни, 2010 00:33 1 762 8

Фирми наеха над 7000 кв.м офиси за два месеца

  • офиси-
  • софия-
  • търсене-
  • сделки-
  • наем

Предлагането на офиси в София е голямо и клиенти се търсят дори чрез реклами по фасадите. Активност се забелязва и на офисния пазар. Над 7000 кв. м офис площи в нови сгради бяха отдадени в последните два месеца. Една от последните сделки е за 3516 кв. м. Марката blizoo (след сливането на "Кейбълтел" и "Евроком") нае цяла сграда в района на Студентски град и Дианабад, съобщиха от "Фортън".

2000 кв. м офис и логистични площи в "София Еърпорт Център" бяха отдадени на компанията "Буллог". Тя е логистичен оператор на "Макдоналдс", ОMV и др. В началото на май и от Европейския търговски център съобщиха, че имат нови наематели. Alcatel-Lucent, Samsung Electronics и Special Events Group наеха около 2000 кв. м в офисния комплекс на "Цариградско шосе". "На пазара в момента се наблюдава стабилен процес на изместване на наематели от стари самостоятелни административни сгради в нови модерни офисни комплекси, предлагащи много повече от обикновен офис", коментираха от ЕТЦ.

още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 търговец

    24 0 Отговор
    Хайде да сменим заглавието на статията така "Много фирми се преместиха в луксозните офис центрове защото цените на наемите паднаха драстично" иначе към края на статията споменавате за "изместване" но така написана статията изглежда доста поръчкова.Каквито и усилия да правят агенцийте за недвижими имоти да раздвижат пазара няма да стане,тепърва ще се освобождават търговски и офис площи.Докато не започнат да се произвеждат и купуват български стоки парите ни ще отиват в Турция Китай и тн. и ще обедняваме още повече.Напишете нещо за производство и износ!!!
  • 2 smiah

    15 1 Отговор
    До кога ще се пише по този начин .Две фирми наели два офиса и вече има развижване на пазара това направо е смешно .
  • 3 qwerty

    16 3 Отговор
    До smiah - еми че пазарът в София да не е чак толкова голям, че да са нужни 1000 фирми, за да се раздвижи ситуацията около офисите? Това че процентът на незаети офис площи расте, си е така, ама пък и че нямаше голями сделки пред последната година също е вярно. Защо да не се каже, че сега има поне две фирми, които са наели два големи офиса ... Колкото - толкова.
  • 4 Кирилов

    31 0 Отговор
    Напълно подкрепям търговец, всичко това си е пиар, защо не пише например на какви цени са ги наели.
    И за производството е вярно. Истината е , че си продаваме земята и с парите си купуваме вносен шоколад, а нищо не се влага в производство. Имало някакъв ръст в износа, но никой точно не може да каже какво изнасяме.
  • 5 Кирилов

    17 0 Отговор
    "Фирми наеха над 7000 кв.м офиси за два месеца" - същевременно се освободиха 19 900 кв.м.
  • 6 $

    10 0 Отговор
    Пише,че са наели,а не пише колко са освободили.Досега да не би да са си водили бизнеса на улицата?Идиотска работа.
  • 7 Тома неверни

    6 0 Отговор
    Няма вече лапни шарани които да вярват на такива заглавия.Пазара напрактика го няма, ама се чудите как да запазите цените. Скъсахте гащите отвсякъде, и вече неможете да траете а? Още малко и ще се възстанови пазар на нормални цени.Както междувпрочем се случва вече в строителството.
  • 8 Realist

    5 0 Отговор
    Докато цените за нормалните офиси не станат по 2 EUR/кв.м, пазаря ще си остане все така мъртъв, въпреки всички PR публикаций. Бизнеса едвам оцелява а накъдето и да погледнеш навсякъде само надписи " Дава се под наем" или " Продава се". Няма кой да плати за тези безумни строежи - фирмите в БГ са смешно малки за да плащат наеми от по 5-8 EUR/кв.м.