Last news in Fakti

22 Октомври, 2010 00:00 4 801 22

Най-сигурните имотни пазари в Европа

  • криза-
  • пазари-
  • европа-
  • стабилни-
  • швейцария-
  • франция-
  • австрия

Швейцария е най-сигурната страна за инвестиции в недвижими имоти за професионалните инвеститори, смятат анализаторите от компания EVANS. Те определиха пет пазара, в които вложенията са сигурни:

1. Швейцария
Стабилността на икономиката прави инвестициите в имоти в Швейцария сигурни. Пазарът расте стабилно с 1-3% годишно дори и в кризата, данъците за дарения и наследство са по-ниски, отколкото в повечето европейски страни, сделките се оформят лесно, а придобиването на имоти дава възможност за получаване на швейцарско гражданство по опростена процедура.

2. Великобритания
През 2010 г. ръстът на наемите на търговски имоти във Великобритания започна да се възстановява. Пазарът на жилища също се възстановява. Страната предлага данъчни облекчения за чуждите купувачи.

3. Франция
Основен плюс на страната са ниските лихви по ипотечни кредити, фиксирани на 1.95%. Много популярна е т. нар. схема leaseback- покупка под формата на наеми. Имотните сделки са освободени от ДДС, а всички обекти имат държавна застраховка.

4. Италия
Собствениците, които притежават над 5 години имот в страната, са освободени от данъци върху доходите от сделка с имота.

5. Австрия
Австрия успя да запази стабилността си, оставайки страната с най-благоприятни условия за водене на бизнес в цяла Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9

    20 28 Отговор
    Каква криза бе хора, в белите страни вече от година няма криза!
  • 2 d

    6 22 Отговор
    http://www.imoti.net/%C8%ED%E2%E5%F1%F2%EE%F0-%C1%C3-%CF%F1%E8%F5%EE%EB%EE%E3%E8%FF-%ED%E0-%F6%E5%ED%EE%EE%E1%F0%E0%E7%F3%E2%E0%ED%E5%F2%EE-%EF%F0%E8-%EF%F0%EE%E4%E0%E6%E1%E0%F2%E0-%ED%E0-%E8%EC%EE%F2-%C0%EA%F2%F3%E0%EB%ED%EE--nno6090.html
  • 3 инвеститор

    20 35 Отговор
    Кризата в България е в главите на кандидат-купувачите с малко пари, надяващи се имотите да станат два за левче. В Белите страни имотите са скъпи и се изплащат цял живот.

    Коментиран от #4, #17

  • 4 d

    34 15 Отговор

    До коментар #3 от "инвеститор":

    Няма такова нещо. Един приятел преди няколко седмици ми се похвали, че си е купил двуетажна къща с 2 гаража в Германия за 17000 евро.
    Да не говорим за лихвените проценти там, че са около 3-4.
    Освен това, в белите страни, можеш спокойно да работиш и най-долнопробната работа и да си изплащаш ипотеката, без да усещаш вноската

    Коментиран от #7, #8

  • 5 bubblehead

    13 25 Отговор
    Инвеститторе, някои страни само един живот не стига, например в Япония има ипотеки където следващото поколение се задължава да доизплати каквото остава, а в Испания се чува че смятат 40-годишните ипотеки за добра идея...подозирам че тая идея е дошла защото цените са ниски и имотите се изплащат лесно... ха-ха-ха!
  • 6 bubblehead

    17 17 Отговор
    Аз съм дълбоко убеден че второто мястото на Лондон в тая класъция за стабилни пазари точно. ха-ха-ха! В крайна сметка какво друго да си помисли човек след като види че в централен Лондон цените са средно по 20 000 евро/м2 и още като погледне историята на тия цени които растяха с по 15-20% всяка година през последните 10 няма начин да не се убеди в добрата им перспектива .... ха-ха-ха!
  • 7 инвеститор

    16 27 Отговор

    До коментар #4 от "d":

    Ти говориш за цени на жилища в Германия които са далече от града където няма никаква работа и сградите са в трагично състояние. Даже и за такива цени които ти пишеш няма.И във вилните райони до 50км от София има ниски цени, за които ти приказваш, така , че око искаш ниски цени има такива в България. Защо демагогстваш и лъжеш хората по форума, че в Германия имотите ги продават за жълти стотинки. Купи си имот в някое село на далавера и не пиши глупости по форумите. bubblehead, многократно ти даваше примери и факти за истинските цени на имотите в Европа, САЩ и други страни като Япония, а ти не възприемаш. Това дето ти го искаш няма как да стане! Сега е капитализъм и всяко нещо си има своята стойност. Ако искаш нещо да промениш и да си подобриш финансовото състояние, то бачкай и не си губи времето по форумите. Така цени не се свалят!!!
  • 8 инвеститор

    18 22 Отговор

    До коментар #4 от "d":

    На тия цени дето ти пишеш за цените на имотите в Германия излиза че няколко по-едри бизнесмена от България ще могат да изкупят имотите на цяла Германия. А по дребните бизнесмени ще си купят поне по едно село. Горките германци, явно много са го закъсали.

    Коментиран от #9

  • 9 d

    26 12 Отговор

    До коментар #8 от "инвеститор":

    То ясно се вижда кой демагогства и заблуждава хората по форумите. Добре, че народа се поокопити и не е вече толкова наивен, колкото на вас ви се иска
  • 10 до №9 - d

    7 22 Отговор
    Ако изкаш да знаеж аз не съм инвеститор а брокер и знам ногу добре че имотето ша скапнат от новата година оти сме у евросаузо и има ногу тръсене от русняци.
  • 11 дидии

    23 13 Отговор
    Цените на имотите няма да се вдигнат следващите 2-3 години. Сега е по добре да имаш пари в брой от колкото имот. Все пак сме пазарна икономика и купивачите диктуват цените. Продавачите ще се повайкат още малко и като видят че няма купивачи на тези цени искат или не ще свалят цената. Въпроса дали ще влезем в шенген - няма проблеми само че това не означава че имотите ще се вдигнат. В калпава държава никой не иска да купува имот. Погледнете какво стана със селските имоти който купиха англичаните. Ограбиха ги. Купуват сега българи който работят в чужбина. Българите който са в бг нямат пари да си позволят този лукс
  • 12 varna

    23 15 Отговор
    zenite na imotite v balgarija sa vse oshte visoki da ne govorim che dori i zatvorite v evropa sa po dobri za jiveene ot panelkite, naistina ima mnogo dobri imoti v gernanija i v usa koito sa po evtini ot bg. i dori da sa v sredata na nishtoto stabilnosta na darjavata , prekrasnata infrastruktura okolo tjax kakto i kulturata na xorata sa v pati po dobri ot tezi v bg. realnite zeni na imotite v bg sa nivata na zenite predi 89 godina okolo 10 000 do 15 000 dolara i tova za panelka za tuxlenite 15-17 000 dolara edinstvena razumna pokupka e kashta s dvor do 20km. ot grada.

    Коментиран от #15

  • 13 Знаещ

    16 32 Отговор
    До коментар 12.
    Цените не са тези които ни се иска, а тези на които сделките се случват. Ама имало малко сделки, ама нямало купувачи ,ама имотите били нискокачествени - бла бла. Негово Величество СВОБОДНИЯТ ПАЗАР определя цените. В момента най търгуваните имоти в БГ са дву и едностайните панелки. И това отговаря на бедноста ни. Но няма сделки по 10-15000 долара нали ? Накъде ще се движат цените ли ? Ами вижте накъде се движи страната ни - към свободния и развит свят. Поне перспективата е такава :). Бавно и с известна доза волатилност, но тренда е нагоре. Успех на инвеститорите.
  • 14 до Знаещ

    28 12 Отговор
    Ха ха ха ха, мечтател!
  • 15 София

    10 20 Отговор

    До коментар #12 от "varna":

    Що не отидеш да си поживееш в някой затвор където смяташ, че условията за живот са по-добри? А за САЩ, нещо си много далече от истината. Там имотите са много по-скъпи от Бг, само в долнопробните квартали, където престъпността е огромна и не се знае колко време ще си жив и дали няма да изнасилят и убият жена ти и детето ти можеш да купиш нещо изгодно, а данъците, таксите за подръжка на района и застраховката на дървената ти къщурка са толкова високи, колкото да плащаш някъде наем. А особено сега и работа няма да можеш да си намериш. Да ти кажа, че си много заблуден и само си пишеш глупости, за да се упражняваш в правопис.
  • 16 алоо, София

    34 8 Отговор
    Компетентното, ти по-на запад от Волуяк ходил ли си или бръштолевиш колкото да не заспиш
  • 17 petraki

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "инвеститор":

    izvini 4ove4e ama v belite strani imetite otgovariat na niakakvi standarti, nes oliu6teni fasadi i celite v krapki kato na6ite blokove, da ne gvorim za vhodovete kak izglezdat ili s ga6ti po terasite. na6ite imoti i izob6to balgaria e edna svin6tina
  • 18 varna

    19 7 Отговор
    ne im se jadosvai, kogato jiveesh na 19 etaj v njakoi panelka na lulin 19 i sasedat ti gleda kozi na balkona a drugijat go e udaljil s dva metara i go e napravil hol, druk pak e skladiral 10 kubuka darva a imenata na dezatati sa izpisani po vxoda s telefona i sex uslugite koito predlagat sled uchilishte, ti pak si napravil remont dvapati po skap ot panela i vsichko e sivo i grozno njakaksi zapochvash da ne vijdash mizerijata v kojato si zatanal i daje zapochvash da si vtalpjavash che i na zapad jivejat taka che i po losho .
  • 19 до petraki

    4 14 Отговор
    а ти си свиня.хахаха
  • 20 do varna

    4 14 Отговор
    на кого му пука как живееш,че описваш мизерията си?!
  • 21 do 19 i 20

    0 1 Отговор
    mnogo ti e vtre selskata prchka taka si sviknal da ti e vtre chak ne ya useshtash vtre
  • 22 drug

    10 2 Отговор
    Много са се изчанчили коментарите.Чак не се разбира по каква тема са. А снимката е супер. Тия къщи ако бяха в България, щяха да са незаконни. Тук всички селски рекички са клоаки, защото са изключителна държавна собственост.
    А в тези страни си има доста езерца и реки всички изглеждат
    като на тази снимка. А и цените, ако за купувача има значение околното пространство, не са по високи от нашите.
    А и от хиляда години има политическа стабилност.Има граждани , а не поданици.Така, че съветвам да се купува там.
    А и за една и съща работа там плащат малко повече отколкото в БГ.
    Да има и места, където няма работа, но там цените са по ниски от София, макар и с перфектна инфраструктура.
    Това пък може да привлече софийските пенсионери.
    Манджата е на същите цени като в София. ;)))