Last news in Fakti

12 Април, 2015 22:52 15 395 5

Как се продава изгодно ипотекиран имот

  • испания-
  • ипотека-
  • продажба-
  • лотария

През 2013 г. семейство Булимар иска да продаде къщата си в испанското градче Сегорбе. С идването на кризата обаче цената на имота, купен с помощта на ипотечен кредит, пада драстично. Дефакто за изгодна продажба не може и дума да става. Затова младото семейство решават да продадат къщата като я разиграят на лотария.

Подготовката за организирането на такава лотария обаче отнема повече от година – време, през което да се мине през бюрократичната машина. Булимар успяват и в последната неделя на март 2015 г. къщата е разиграна на лотариен принцип. В нея се включват не само жители на Испания, но и много чужденци. Цената на печелившия билет е 10 EUR, но приходите от всички продаде билети възлизат на 90 000 EUR – точно сумата, за която е купена къщата.

Младото семейство вече има и доходоносна нова професия. Те са решили да станат консултанти на всички онези кредитополучатели, които не успяват да си продадат изгодно ипотекирания имот и искат да го направят чрез лотария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болима

    0 0 Отговор
    Абсолютна безсмислица.
  • 2 Варна

    0 0 Отговор
    Кризата в Испания настъпи много преди 2013,а ако са купили къщата през въпросната година ,би трябвало да е била вече обезценен...
  • 3 генади

    0 0 Отговор
    А ако продат само 20 билета?
  • 4 от Испания

    0 0 Отговор
    Аз преди кризата си купих апартамент с 4 спални на втора линия от морето, стига се лъгали хората, сега има и по 30000 евро апартаменти във Валеннсия на 15 мин от плажа

    Коментиран от #5

  • 5 Баси

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "от Испания":

    И като дойде прилива водата ти залива коозета нали?