19 Ноември, 2010 00:20 2 871 2

И събарянето на голф клуб се отлага

  • голф-
  • събаряне-
  • голф клуб ибър-
  • долна баня

Събарянето на голф игрище, за което се закани преди дни регионалният министър Росен Плевнелиев, се отлага. Това съобщи вчера "Медиапул", позовавайки се на признание на самия собственик на голф клуба. Оказва се, че става въпрос за "Голф клуб Ибър" в Долна Баня, чийто собственик Кирил Недев, твърди, че е договорил "джентълменско споразумение" с ДНСК. То се състои в това багерите да се забавят малко, докато се реши съдебен спор с кмета на Долна Баня Владимир Джамбазов за законността на постройките на игрището.

Комплексът има 160 построени вили и още 85 в процес на изграждане. Недев твърди, че пуснатите в експлоатация къщи са с редовни документи, а за 25 от строящите се има влезли в сила заповеди за събаряне. ДНСК е определила и игрището за незаконно и е разпоредила да се "заравни".

Всъщност големият проблем на инвеститора, който е вложил над 60 млн. лева в комплекса, е, че въпросните 25 вили са продадени "на зелено" на чужденци, предимно англичани и ирландци. Те са платили между 10 и 15% от стойността на имота и имат документ за собственост.

Междувременно вчера се разбра, че яхтеният порт в курорта Русалка, собственост на Николай и Евгения Баневи, ще бъде премахнат, защото е незаконно построен. Това съобщи шефът на РДНСК-Варна Галин Баев. Съдебното дело е приключило и заповедта за премахването на пристанището е потвърдена. Очаква се в близките дни във ваканционното селище да влязат бригади по разрушаването. През април със заповед на кмета на Каварна Цонко Цонев бяха принудително премахнати бариери и контролно-пропускателен пункт пред паркинга на ваканционния клуб "Русалка".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АДАША ТИ

    5 2 Отговор
    ЩО БЕ АРКАДАШ, ЩО СЕ МЕРИ С РАЗЛИЧНИ АРШИНИ, ЩО НЕ СЕ ГЪТА ВСИЧКО НЕЗАКОННО ИЛИ СЕГА ТОЗ ЛЕВЕНТ СОБСТВЕНИКА НА ГОЛФЕТКАТА ЩЕ СЕ КЛАНЯ ДО ЗЕМИ И ЩЕ ИЛИ ВИЕ МУ СЕ КЛАНЯТЕ ДА ВИ ОПЪВА ЗАДНЕШКАТА . СТРАННИ СТЕ НЕ СТЕ И ВИЕ МОЯ ИДОЛ ЗА УПРАВНИЦИ , КАТО ОНИЯ СТЕ , ПРЕДИШНИТЕ МАСКАРИ, АМА НАЛИ СТЕ СИ В КЮПА ЗАЕДНО РАЗБИРАЕМО Е. АИДЕ ПО БАРЗО ОПРАВЯЙТЕ "НАШИЯ ЧОВЕК", ЧЕ ПАРИ ТРЯБВА ДА ТРУПА ЯХТА ДА КУПИ , ПРИСТАНИЩЕ ДА ПОСТРОИ И ВСЕ В ТОЯ ДУХ..., А БЕДНИТЕ ДА ГО ДУХАТ , МАМКА ИМ .
  • 2 ! ! !

    2 0 Отговор
    "джентълменско споразумение"......ha,ha,ha.