Last news in Fakti

2 Февруари, 2011 11:17 4 265 3

Незавършената сграда на НАП в София ще бъде предложена за продажба

  • нап-
  • цариградско шосе-
  • продажба-
  • правителство

Правителството обяви за частна държавна собственост имота на бул. "Цариградско шосе" № 113а в София. Това е терен с площ от 15 дка с намиращата се в него недостроена административна сграда. Имотът е бил предоставен на Националната агенция по приходите, но предвид липсата на финансов ресурс за довършване на сградата и за въвеждането й в експлоатация, необходимостта за НАП от нея е отпаднала.

Правителството възложи на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол да извърши приватизация на имота чрез публичен търг. Задължително условие за продажбата е изискването бъдещият купувач да завърши обекта и да го въведе в експлоатация или да го разруши и разчисти терена в срок от една година от сключването на приватизационния договор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазар

    5 1 Отговор
    Случаи като този са в полза на тезата, че държавата е лош собственик. Защо го продавате сега бе, главочи? 20 години стои тази сграда. Сега е непродаваема.
    Иначе лоши са тези, които управляват държавната собственост в България, а не по принцип Държавата.
  • 2 Точно така

    3 0 Отговор
    Пазар:Иначе лоши са тези, които управляват държавната собственост в България, а не по принцип Държавата.
  • 3 alex

    2 0 Отговор
    След напразните опити за продажбата на високото тяло, то бе прехвърлено на Националната агенция за приходите (НАП), която да го ремонтира и там да се
    прехвърли централното управление на приходното едомство заедно със софийското му подразделение. За проучване и проект на ремонта от Световната банка бяха
    отпуснати около 30 млн. лв., които бяха "изразходвани по предназначение", но
    така и до ремонт не се стигна