Last news in Fakti

23 Март, 2011 09:30 3 100 6

Colliers се оттеглят от управлението на The Mall

  • the mall-
  • мол-
  • colliers-
  • управление

Colliers са взели решение да подадат официално предизвестие за преустановяване на договора за предоставяне на управленски услуги към The Mall, потвърдиха от консултантската компания. От Colliers отказаха да съобщят какви са причините за оттеглянето им от управлението на търговския център.

Един от другите молове в София - „Сити център София“, също иска да смени компанията, която ръководи фасилити мениджмънта им. Според експерти в бранша, това са съвсем нормални пазарни механизми и след като едни фирми не желаят да се ангажират с управлението в търговските центрове, други ще заемат пазарната ниша, която те освобождават. Предполага се, че след изтичане на договорите със сегашните мениджъри, ще се обяви конкурс за нови.

Не всички компании, предоставящи услуги по управлението на сгради, имат проблеми и някои от тях ще се опитат да завоюват нови позиции пред конкурентите си. В същото време те нямат намерение и да изоставят вече завоюваните територии, смятат експертите. От Forton например не крият плановете си да участват в конкурсите, ако търговските центрове обявят такива и да поемат ръководството им, след като спечелят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Титаник

    17 0 Отговор
    Koгато корабът потъва, плъховете го напускат първи...
  • 2 срс

    9 2 Отговор
    Там имаше една пичка, дето две години само ръстове сънуваше! Накрая са ги изгонили. Логично!
  • 3 Молове има купувачи няма

    8 3 Отговор
    В страната на моловете е нормално.
    Молове има купувачи няма.
  • 4 pecan

    9 3 Отговор
    интересно до кога ще се строят нови търговски площи
  • 5 Гъдьо

    9 3 Отговор
    Скоро ще видим и първите "мъртви" МОЛ-ове в БГ и как се събарят ...
    При това ниско потребление и тези високи наеми -а те няма как да са ниски, защото себестойността на строителството е висока-от преди 3-4-5 години, наистина ми е чудно как издържата досега-и наематели и собственици или май наистина не издържат...
  • 6 някой си

    0 0 Отговор
    Абе доста време се въздържах от този коментар заради срс-тата и наблюдението в интернет пространството,ама да изплюем камъчето което ще породи доста въпросителни.Първия фалит на МОЛ в България е факт,факт който доста умело се изопачи и се представи по друг начин.Всички които са следили новините знаят за коя пародия става на въпрос.Даже и жокери щях да ви дам къде се намира ама всичко ще е твърде явно, затова гадайте.