Last news in Fakti

6 Май, 2011 00:00 3 135 1

За колко може да бъде нает цял плаж?

  • плаж-
  • наем-
  • мррб-
  • условия-
  • срок-
  • цена

Цял плаж под наем за около 2000 лв. на година може да бъде нает при желание. Това показват последните търгове за отдаване на пясъчните ивици. Става въпрос за по-неатрактивните плажове, които не са отдадени на концесия.

2310 лв. без ДДС е първоначалната цена, срещу която кандидатите могат да стопанисват плажа "Мечата дупка" в община Царево с площ от 3024 кв.м. Договорите са със срок от 5 години, като спечелилите фирми се наемат да почистват брега и да осигурят спасители. Само срещу 1789 лв. с включено ДДС пък е спечелен под наем плажът на Варвара. Това е цената, която е предложил единственият участник в конкурса - фирмата "Стели 77" ЕООД, град Бургас. Компанията е представлявана от Николай Златев Михов, показва заповедта за отдаване.

Документите, с които компаниите участват в търговете, провеждани от МРРБ, струват 500 лв., информира в днешния си брой вестник "Стандарт". Два плажа търсят временен собственик от вчера, показва сайтът на ведомството.

Ако искате да стопанисвате ивицата на къмпинг "Оазис", ще трябва да се преборите с конкуренцията при минимална цена от 45 180 лв. без ДДС за площ от 26 688 кв. м. Наддаването за плажа "Обзор-мотелът" в община Несебър започва от 137 172 лв. без ДДС. Плаж "Делфин" в същата община беше отдаден преди дни при цена от близо 40 000 лв. В момента текат и още 4 конкурса за отдаване под наем. За 177 324 лв. без ДДС е оценена ивицата в Кранево с площ от 34 022 кв. м. 142 995 лв. без ДДС най-малко на година струва плажът "Поморие-юг", са изчислили държавните експерти.

Доста по-малко ще струва, ако кандидатствате за наемател на плажа в Ахелой. Минималната цена, която държавата иска за стопанисване на ивицата, е 8464 лв. без ДДС. На "Червенка" в община Созопол пък може да станете стопанин срещу 6452 лв. без ДДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морски

    4 1 Отговор
    Как да очакваме прилични цени за плаж, шезлонг и чадър като рекета е заложен още в търговете!