Last news in Fakti

10 Май, 2011 00:00 6 091 12

Как изглежда новото жилище на Mарк Закърбърг?

  • фейсбук-
  • закърбърг-
  • имот-
  • цена

Mарк Закърбърг, който е на 26 години, попада в групата на млади купувачи на първо жилище. Съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook обаче няма големи финансови затруднения за първата си покупка. Състоянието му се оценява на 13.5 млрд. долара, а Закърбърг наскоро е похарчил относително скромните 7 млн. долара за своето първо жилище, пише Forbes.

Възстановеният имот в Пало Алто, Калифорния е 520 кв. м. и е разположен на площ от 1 590 кв. м. Къщата разполага с пет спални, пет бани, огромна трапезария, беседка и остъклена веранда. В задния двор на имението има соленоводен басейн, спа, беседка с камина и навес за автомобили. Имението, което се намира в квартала Crescent Park, е скрито от любопитни съседи и зяпачи със стена и цитрусови дървета. Самият Crescent Park е лускозен квартал, където осреднената цена на еднофамилните жилища е била 1.9 млн. долара през февруари, според Zillow.com.

От Facebook засега отказват да коментира покупката, но публичните архиви показват, че сделката е финализирана в средата на март. Както при повечето богати и известни купувачи на жилища, сделката е сключена през трето лице.

Младият милиардер дълго време беше почитател на наемането на относително евтини жилища. Двете му последни квартири бяха в квартала College Terrace в Пало Алто и се намираха близо до офисите на Facebook. Закърбърг, който заема 52-ро място в класацията на милиардерите на Forbes, е платил с 1 млн. долара повече от обявената преди това продажна цена на имота от 5.85 млн. долара. Тази сума може да изглежда голяма за много хора, но е нищо сред милиардерите. По-рано тази година Юри Милнер, милиардер и акционер във Facebook, плати 100 млн. долара за имот в района. През април стана ясни, че най-богатият украинец Ринат Ахметов, си е купил мезонет в Лондон за 221 млн. долара, което е най-голямата сума давана някога за апартамент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ани

    29 13 Отговор
    Приятна къщичка
    Sucker Берг Да му е честита да си я показва на няколкото милиардата негови спящи зомбита FACE SUCKERS хранещи и поящи крави и прочия флора и фауна из интернет Без тяхното грижовно торене гледане ,покване,адване щеше да е непосилна задача за еврейчето дори да си купи торни червей в българия
    И LDL и HDL холестерола на зомбитата щеше да им в нормата и нямаше да има облага за фармацевтичната индустрия
    Все пак зомбитата са обречени -за тях е непосилно да отидат в бар,заведение .... РЕАЛНО да изпият лимонада с реална мадама щото са дежурни на терминала пред pc-to ,
    Така са социално активни увеличават богаството на сукенберг и четат клюките на деня
    Докато минутките на био часовника им щракат неумолимо и те затъпяват перманентно тези Suckers
  • 2 anio

    5 1 Отговор
    goliamo imenie,niama sto,na men mi prilicha pone ot van,na darvena kasturka,ot teya deto se sglobiavat za 5 dena:)
  • 3 megaschwul NWO

    8 3 Отговор
    до АНИ:

    +++++++++++++++++++++++++++
  • 4 megaschwul NWO

    8 3 Отговор
    масата за ядене в кухнята ми се струва доста неудобна.

    Не видях плазма и голям автомобил. Има, какво да се учи от нас тоз Зукерберг.
  • 5 Факт

    16 2 Отговор
    Нищо особено! В Бояна има къде по-така имоти...
  • 6 NWO

    14 3 Отговор
    А по света хората умират от глад "221 млн за апартамент" ?
  • 7 h2o

    0 7 Отговор
    Урррииииигггггггггггггггг, пррррррррръц
  • 8 трезво мислещ

    4 6 Отговор
    Хора простете ми невежеството ама откъде идват тези пари.Лошо няма той ако иска не милиарди да има ами трилиони ама как става номера,аз във фейсбук реклама не виждам,никой нищо не ми предлага да купя,никой нищо не оферира но само знам,че благодарение на facebook и twitter арабския свят се побърка.Ако за една конспирация подготвяна дълго време е платено с милиарди малко не го вярвам.Тъй,че умолявам ви хайде някой да ми го обясни как става фейсбук и мангизи, как се връзват двете работи.Иначе пак пиша, Господ всекиму да дава според душата на тоз който заслужава не едно а две.
  • 9 Ani

    8 3 Отговор
    до 8
    фейсбук ти дава профил Ти сядаш и изреждаш всичко което харесваш не харесваш и тн Вкусовете навиците и привичките си Сега не си само ти ами и още 2милиарда човека Това е огромна база данни потенциалянен пазар за всички световни компании базата данни се упдейтва в реално време така както ти си сменяш навиците и всичко маркетолозите изготвят пролилирани таргет групи с потребители с сходни вкусове и навици но за да изготвят всичко това някой трябва да отиде и да им раздадеданните и всичко постнато и написано от 2 милиара като теб а това вече струва пари защото това са чисти потенциални клиенти в всички области та оттам идва бора на директорите на фейс бук и казват че фирмата и информацията с наличните прифили чини примерно 1милиарда плащаш вземаш профилите мнижиш ги и захранваш наново маркетинг отделите с инфо дано ти проблясна

    Коментиран от #10

  • 10 трезво мислещ

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ani":

    Еваллата Ани ясно,значи идеята е да се търгува информация.Просто не съм обърнал внимание на каретата на почти всеки сайт facebook харесва ми.Но е сложен алгоритъма по който ще тръгнем да изчисляваме потенциалните клиенти свързани с продукта.Освен това информацията смятам,че е и донякъде непотребна защото доколкото забелязвам е даден избор само за опцията харесва ми,освен това пък и твърдиш,че всичко се случва в реално време така,че не е ли по добре да има за някои неща и по различна опция която да подтиква мениджърските екипи към по висока летва.Смятам,че някъде нещо е сбъркано а подаваната информация е само целево да гали его,извън някои случаи които са клинични.Всичко това го пиша като тема за размисъл,как дори и на пръв поглед със едни сбъркани работи могат в един сбъркан свят да се правят пари.Thank you Ani ето затова винаги човечеството винаги го е било страх от евреите,защото ти ако изсереш едно лайно и кажеш,че е непотребно евреина ще го вземе и ще го продаде на някой за тор и пак ще печата пари.
  • 11 Шашнат

    2 3 Отговор
    Абе тоз стана милиардер и се забрави. 5 лимона за таз умряла къща! Явно не знае още какво и къде да инвестира толкова много пари. Ма да е жив и здрав, ние тук има да си се мъчим за по 600лв на месец да оцеляваме и така :)
  • 12 Пазар

    5 0 Отговор
    Зукърбърг повлече крак с тая покупка. Ето сега вече ще се раздвижи пазарът на НИ. Първо в САЩ, а после и по други държави, първа сред които е България. Събудете се инвеститори, слезте от любовниците, качете се на Кайените и бързо при проектантите!