Last news in Fakti

19 Май, 2015 21:11 1 839 0

Успешните сделки с имоти

  • недвижими имоти-
  • сайт-
  • годишнина
Успешните сделки с имоти - 1
Снимка: М. Богданова ©

По случай своя 15-ти рожден ден сайтът за недвижими имоти imoti.net организира семинар на тема „Успешните сделки с имоти”. Освен изгодните ипотечни условия, които някои търговски банки предлагат вече на българите, решили да си купят жилище с помощта на заем, бяха представени и някои аспекти на оценяване на имотите – задължителен етап при покупката на недвижимост с ипотека.

В началото на семинара министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова изтъкна, че „строителството, имотите и тяхната продажба са важна част от българската икономика и икономическата активност на територията на страната. Сделките с недвижими имоти са една от най-динамичните сфери в българската икономика. Може да отбележим, че от началото на 2015 г. имаме цялостно увеличение на строителството. Тук е включено изграждането на инфраструктурата – общинска и регионална, но виждаме и сериозен ръст на жилищни сгради. За мен е радостно, че ако направим сравнение с първото тримесечие на 2014 г. ще отчетем шесткратно увеличение на строителството през първите три месеца на тази година и то на жилищни и промишлени сгради”.

Участниците в семинара по случай 15-тата годишнина на сайта imoti.net обсъдиха как могат да бъдат ограничени „лошите практики” в бранша – тема, която в последно време е все по-актуална. Необходимо е унифициране в начина на предлагане на услугите, които извършват брокерите. Именно поради липсата на такава се появява нелоялна конкуренция и произтичат проблемите в бранша, посочиха участници в семинара.

Както всеки рожден и този на imoti.net завърши с коктейл и разрязване на торта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА