15 Юни, 2015 19:22 1 729 0

Будапеща – един перспективен имотен пазар

  • будапеща-
  • инвестиция-
  • чужденци

Половината от чуждестранните купувачи на недвижими имоти в Будапеща са руснаци и украинци. След тях на трето място с 25% се нареждат гражданите на Китай. Останалата 1/3 се пада на австрийците, скандинавците, а също германци, британци и италианци. Това сочат данните на анализаторската компания Capital Real Estate Budapest.

Интересът на 75% от чужденците е насочен към покупка на имот в Будапеща. Тя се оказва и най-привлекателния пазар и за самите унгарци. „Най-много купуват местни граждани, които дълго време са живели зад граница и сега са решили да се върнат да живеят в родината", казва юристът Бела Варга.

Възстановяването на пазара след кризата продължава с бързи темпове. Едно от доказателствата за това е, че от началото на годината се отчита ръст и в броя на сделките, и в цените. С 15% ще се повиши стойността на квадратен метър жилищна площ в Будапеща през следващите две-три години, прогнозират анализатори.

Традиционно чужденците се насочват към 5, 6, 7, 9 и 13 квартал. Близо 2/3 от сделките с чужденци имат инвестиционен характер. Апартаментите се купуват с цел отдаване под наем, докато къщите се купуват най-вече с цел лично ползване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА