1 Юли, 2015 11:37 24 600 21

Екзекутираха архитекта на новия терминал на летището в Пхенян

  • летище-
  • терминал-
  • архитект-
  • северна корея

Архитектът на новия терминал от летището в Пхенян е бил екзекутиран, защото държавният глава на Северна Корея Ким Чен - ун не е харесал дизайна на новата сграда, съобщи „Дейли Мейл“.

Ман Вон – чун, който беше шеф на Департамента по дизайн към Националната комисия по отбраната в Северна Корея  изчезна през миналата година, като се предполага, че е бил екзекутиран през ноември.

Новината излиза в доклад, според който Ким Чен – ун е отишъл на предварителна инспекция на новостроящия се терминал в Пхенян и останал много недоволен от неговия външен вид. Според корейската държавна информационна агенция той е заявил: „Дефектите се появиха в последната фаза от строежа на Терминал 2, защото дизайнерите не са взели предвид идеите на партията за архитектурна красота. Това трябва да е лицето на страната и вратата към Пхенян.“

Вследствие на това Ман Уон – чун е бил екзекутиран заради корупционни практики и неспособност да следва заповеди.

В крайна сметка новият Терминал 2 на международното летище в Пхенян бе открит през миналата седмица. Очаква се той да започне да функционира от днес.

Първите снимки от него се появиха в медиите след като Ким Чен – ун лично инспектира новия терминал. От публикуваните снимки е видно, че терминалът напомня на малко международно летище.

Има около 10 гишета за чекиране, кафене с изглед към пистата, аптека и Freeshop. Пътниците могат директно да влизат в самолетите, без да ползват автобус, благодарение на трите ръкава.

Това, което Ким Чен – ун е поставил като задача пред архитектите и строителите, е новият терминал да бъде свързан с магистралата, която води към Пхенян.

Строителството на Терминал 2 започна през 2012 г. Първо беше премахната старата постройка, която пътниците гледаха в продължение на 10 години преди да бъде построена новата. Независимо от това, че новият е няколко пъти по-голям от стария, не е ясно кого ще обслужва той, като се има предвид, че в момента от и до Пхенян се извършват предимно чартърни международни полети и такива до някои севернокорейски градове.

По темата работиха:
Росен Стойчев
Милена Богданова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    5 2 Отговор
    Абе и него ще го хвърлят някой ден на кучетата, ама де да видим кога ще е.
  • 2 лопата

    3 1 Отговор
    Всяка седмица чета, че лидера на Северна Корея наредил да бъде екзекутиран някой от интелигенцията. Попринцип това е напълно присъщо за комунистическите режими, ама вече започвам да се съмнявам в истинността на подобни статии. Както историята ни е показала до момента, дори един комунист със средностатистическа интелигентност няма да допусне да се дава такава гласност на неговите престъпление, още по малко Западният свят да научи за това. Всеки би гледал да прикрие престъпленията си. Аз не изключвам възможността да стават такива неща, но подлагам на съмнение достоверността някои факти, които ежедневно ни се налагат. Явно някой иска да убеди друг в нещо...

    Коментиран от #4, #8

  • 3 PROFESIONALISTA

    1 3 Отговор
    А тоя техния президент като е толкова отворен и всемогъщ, шо не е разбрал какво летище ще се строи още докато е на проект, а трябвало да го остави да се построи и тогава да обезглави архитекта? Е.аси простотията. И искате да повярваме, че това не е чиста политическа измислица, налагана ни от америка с цел отричане на всички останали каузи по света освен тяхната собствена???? Не разбрахте ли, че америка умира бавно в агония и повличайки със себе си половината свят?
  • 4 old old old

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "лопата":

    Екзекуциите не са "по принцип присъщи на комунистическите режими" и не са изобретени от тях. Разправата с инакомислещите и недоволните е характерна още за ранното средновековие, само че поводът са религиозните убеждения. По-късно повод стават политическите убеждения, а напоследък отново в името на религията се избиват стотици (ИД).
    А що се отнася до това Ким Чен Ун, то си мисля, че може и да са верни нещата за които пишат. Тоя е превъртял отвсякъде и се мисли за бог и всемогъщ. Тук имам и голямо притеснение да не би в пристъп на идиотизъм да натисне някое от копчетата, които не бива никога да се натискат.
    Все си мислех, че търпилото на севернокорейците трябваше отдавна да е свършило, но те се оказаха адски издръжливи, че и тъпи щом го търпят. То и ние сме овце, ама не чак до там.
    По принцип съм си мислел, че журналистите преувеличават в някои случаи и особено, когато става въпрос за пропаганда, но за съжаление имам чувството, че не преувеличават и там, в тази Корея редовно някой си заминава бадева.
    А Ун няма нищо общо с комунизма, социализма или други "омразни" в момента идеологии, но това е предмет на друг спор, и то спор с хора, чийто мозъци не промити ...

    Коментиран от #5, #11

  • 5 PROFESIONALISTA

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "old old old":

    Абе човек, я сравни колко политически неразкрити убийства има само в България за изминалите 1-2 години, и колко в Северна Корея, и ще видиш, че тяхното е направо песен! Там поне главореза е един и се знае кой е, а нашите вечно делят и преразпределят и не се знае кой кой е... А относно дезинформацията- ти да не мислиш, че си обективно информиран? Много се лъжеш, ние сме под не по-малка от тяхната цензура на най-високо ниво. Би ли повярвал например, че китайците въобще не са 3 милиарда, а са не повече от 900 милиона? Абсолютно никога, защото така ни се втълпява чрез всякакви начини, а истината е друга.... Това е само бегъл пример.

    Коментиран от #18

  • 6 Иван Господинов

    4 0 Отговор
    Имам чувството, че тия "новини" относно Северна Корея са на 90% свободни съчинения на тема комунистически извращения. Тая държава живее в такава дълбока изолация и информационно затъмнение, че достоверността на тия глупости просто не може да бъде проверена по никакъв начин. Информационните агенции нямат кореспондентска мрежа там а местните медии са контролирани напълно от режима. От къде тогава получават тази информация? От шпиони ли ? Кой е толкова луд да шпионира за някоя медия - колко ще му плащат да си рискува живота. Предполагам световните сили имат шпиони но пък те гарантирано не изнасят информация за медиите. Ако идеш там като турист военният и полицейски ескорт надвишава в пъти броя на туристическата група. Навсякъде са с теб включително и в хотела. Имаш точно определен маршрут и не можеш да се отклониш свободно от него или по каквато и да е причина или основание. Откъде ще вземеш информация като никой не ти позволява да комуникираш с местните. Интернет няма за обществено ползване. Всяка комуникация с пощенски пратки, писма и прочее се проверява. През границата нелегално не можеш да проникнеш освен ако не си самоубиец но тогава ще си умрял самоубиец. Откъде имат тия данни ? От наблюдения от космоса ли ?
  • 7 Simeon Simeonov

    0 2 Отговор
    Ами така де ! Човека е решил, че няма да плаща на архитекти, военни, певци и т.н. Така със сигурност хазната ще е пълна и достъпна само за него !
  • 8 Факира

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "лопата":

    Виж снимка ном.6 - всички мъже и то възрастни си записват какво им казва К.Ч. Ун - защо ? Защото това са заповеди които ако не бъдат изпълнени има строги наказания. От друг страна такъв пръдльо като К.Ч.Ун няма как да се задържи на власт ако не е със страх

    Коментиран от #13

  • 9 беден европеец

    2 0 Отговор
    ТАКА ТРЯБВА ДА СТАНЕ И В БЪЛГАРИЯ . НАРОДА КАТО ГОВОРИ ОНИЯ 240 ЗАКОНИ ИЗМАМНИКА ДА ПИШАТ НА ТЕТРАДКИ ПОДЧЕРТАВАМ .....ГОЛЯМ ФОРМАТ ............
  • 10 Исисака Исизима

    2 0 Отговор
    Не ми се мисли какво ще стане с фризьора му,ако Ун не си хареса прическата :-D
  • 11 Juliy

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "old old old":

    Алоо,дъртия,явно много бързо си забравил какво се случваше в бившия соц. лагер!Нали беше същото.
    Много бързо забравихме миналото и обявихме младите ,че са с промити мозъци, щото така изнася!

    Коментиран от #19

  • 12 someone

    0 2 Отговор
    Тоя от как се е родил е обучаван за лидер, НО понякога в ранните детски години свръх амбициите водят до неочакван край - в случая сериен убиец *

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Факира":

    Не си записват заповеди,а просто пишат всяка дума казана от тоя,защото се смята,че всичко казано от него си е много голяма работа,и по конкретно пишат,защото в противен случай ще бъдат екзекутирани поради показване на неуважение.
  • 14 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "someone":

    Той прави точно това за което е обучаван,тези преди него са били същите престъпници и са ръководили държавата по същия начин.
  • 15

    2 0 Отговор
    Да го извикаме малко тука тоя момък, да въведе малко ред в парламента, както намери за добре........
  • 16 Мбхаааахахах

    1 0 Отговор
    А в България за тройно убийство задържат само за 72 часа.
  • 17 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 0 Отговор
    Ами той изглежда като нашия терминал 2. Ние трябва ли ся да трепем някой ?
  • 18 old old old

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "PROFESIONALISTA":

    Точно това исках да кажа, че не разчитам на информацията, която ни се предлага, а просто се опитвам сам да преценя. Не съм разчитал на информацията и преди 10 ноември, не разчитам и сега при "свободните и безпристрастни медии". Силата на дезинформацията е позната много преди днешните времена и усилено се ползва от правителства от всякакъв цвят и политически спектър, както навън, така и у нас.
    И благодаря за беглия пример, раздразни ми любопитството.
  • 19 old old old

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Juliy":

    Нищо не съм забравил, защото имам какво да помня. Минал съм през всичкото това от 1948 г. когато съм роден, та до 10.11.1989 г. Минал съм и през хубавото и през лошото. Мен или баща ми не ме вкараха в лагери, но единия ми дядо 2 години е бил на курорт, който му държа влага, докато си отиде. И въпреки всичко това не пръскам злоба и отрова наоколо. И след 10 ноември както всички останали минах и през купоните (тези за продукти) и през инфлацията, когато работех за 2.5 долара на месец, но пак не съм заслепен и не деля хората на разни противостоящи групи. И преди и сега не съм разчитал на този или онзи "другар" или "съпартиец". И да знаеш тези, които бяха с пълни гуши преди 10 ноември и които са с пълни гуши сега не пишат по форумите, а ги дават по телевизията.
    А форумите са един вид "социален отдушник", който изпуска част от парата на обществото и регулира обществените настроения до безопасно за управляващите ниво. Но това едва ли ти е интересно, по лесно и безопасно е да наругаеш някого във форума и да го метнеш в някоя категория: на "предатели", "комунисти", "ченгета" или каквото там мразиш.
    А това, което е ставало в бившия соц. лагер според мен е бледа сянка на това, което става сега в северна Корея. Този просто е безумец. Някой ден някой, ще пребори инстинкта си за самосъхранение, ще надмогне страха и току-виж отървал света и корейците от него.
  • 20 PlimP

    0 0 Отговор
    тоя глупак някой ден ще се самоосъду и и саморазстрелия
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    Просто ,,СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ,,То и жената на Ким беше ,екзекутирана и министъра на отбраната ,а се оказа ,че си живи и здрави .Явно лъжата е водеща сила в ,,демократичната свободна преса ,,И благодарение на простотията ,на пишещите всекидневно лъжи с цел да повишат вярата в ,,пишман демокрацията ,,преди 3-4 месеца разбрахме че живота на хората в С. Корея е по -добър отколкото в ,,Демократична ,,България . И в парично и в социялно отношение . Да не говорим за Арам Пан - показал С. Корея без,, демократичните очила ,, гЛАВНИЯТ ДВИГАТЕЛ НА ,,ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ,,СА ЛЪЖИТЕ Помним ,Садам ,атомно оръжие -всяка секунда .Помним и ,,антракса ,, на К. Паул в шишенцето . Само идиот може да повярва ,че може антракс да се размята -ей така.Е и,, умните и ентилигентните,, .