Last news in Fakti

12 Август, 2015 09:00 3 694 3

Преди и след

  • хаусмайстер-
  • ремонт

Дизайн и ремонт на едностайно жилище

Към „Хаусмайстер“ за ремонт, се обърна собственик на едностайно жилище. Освен стандартните ремонтни дейности – пребоядисване на стените и смяна на настилката, клиентът желаеше да добавим вградено осветление, пластики от гипскартон към тавана, декоративна облицовка от камък и да обогати съществуващото осветление. Беше се ориентирал към белите и сивите цветове.

Жилището е малко и с неправилна форма, както и с голямо понижение на тавана в едната част на дневната, като разликата в двете нива се натрапваше неприятно пред погледа. Освен това щеше да се запази съществуващото обзавеждане – кухня и портманто. Задачата беше предизвикателство за нас, защото ни предстоеше да решим няколко проблема, както и да превърнем жилището в модерен дом за млад, градски човек.

На първо място се постарахме да тушираме прехода между двете нива на тавана. Направихме малко стъпало, което да намали визуално размера на скосяването. В стъпалото вградихме алуминиев профил с вградено LED осветление със сменящи се цветове. Пред една от стените изградихме малка пластика от гипскартон, която да скрие второ LED осветление. Вградената LED лента осветява стената и акцентира тапета върху нея. Той е с 3D ефект, с изображение на декоративни камъни. По този начин добавихме към декора и по-едра текстура, а в същото време избягнахме необходимостта от обработка на страничните ръбове на истинския камък. Тапетът няма дебелина и естествено преминава към латекса. За стените избрахме два цвята от сивата гама – светъл и тъмен, които разпределихме по стените и колоните в помещението.

Накрая избрахме подовата настилка. Пред външната врата поставихме настилка от гранитогрес. От една страна тя е по-устойчива на замърсяване, а от друга избягнахме корекцията на входната блиндирана врата. Върху останалат част от помещението поставихме висок клас ламиниран паркет с подходяща разцветка.

Ефектът от светлите, хладни цветове върху жилището с неголяма площ и западно изложение, беше много добър. Оптически те разшириха обемите и повдигнаха тавана. Редуването на гладки и релефни стени разнообрази общата визия и допринесе за цялостната интериорна композиция.

Инж. Мария Хаджиниколова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 don kele

    0 0 Отговор
    Малка и лъскава дупка.
  • 2 мм84

    0 0 Отговор
    Тея да си сменят интериорния дизайнер. Аз лично не бих се гордял с такъв проект, ако бях в бранша. Малко реклама за пореден път.
  • 3 led осветление limaled

    0 0 Отговор
    Има много по-удачни варианти за LED осветление, които биха подхождали за това място