Last news in Fakti

25 Септември, 2011 19:05 13 299 2

Къща под формата на око

  • къща-
  • око-
  • наоми кембъл

Абстрактното в архитектурата винаги се е приемало положително както от творците в гилдията, така и от обикновените хора. Причината за реализирането на малко на брой проекти е липсата на пари. Къща под формата на гъба, на консерва или някое животно, винаги е било атракция и е влизало в класацията на най-причудливите имоти.
Наоми Кембъл също вече има място в подобен списък, след като построи къща под формата на око. Имотът е със съвременна вътрешна архитектура и е построен с екологични материали. Не е ясно точно каква символика влагат световно известния топ модел и архитекта на сградата (испанецът Луис де Гаридо), както и защо именно на турски остров е изграден имот наподобяващ око на египетска богиня.

Къщата разполага с 25 спални, пет просторни дневни. Куполът на сградата представлява идеална полусфера. В атриума е разположена ландшафтна тераса с панорамна гледка. Стъклените покриви позволяват на собственичката и нейните гости да се радват на слънчевите лъчи през деня и обсипаното със звезди небе през нощта.

Къщата „Око” на Наоми спада към класа „еко”, тъй като разполага със слънчеви панели, които осигуряват нужната еленергия на имота. Също така специална система преработва дъждовната вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NO ONE

    0 0 Отговор
  • 2 веска раданова

    1 0 Отговор