27 Октомври, 2015 11:11 15 158 15

Раздават безплатна земя на руснаците

  • земя-
  • раздаване-
  • русия

Депутати внесоха в руската Дума проектозакон, с който се разрешава във всички региони на страната безплатно раздаване на земя. Върху получения имот с размер 1 хектар ще може да се построи къща, да се ръководи лично стопанство или да се развива фермерска дейност.

Всеки руснак може да получи само един път земя и то ако тя е държавна собственост.

Схемата е същата като тази в далечния Изток: лицето сключва сделка с държавата, с която му се дава право да ползва земята за срок от 5 години, след което става неин собственик. Договорът за наем може да се удържи с още една петилетка преди да се встъпи в собственост.

По този начин много от хората, които държат парите си в банки, ще могат да инвестират в нещо полезно и перспективно, се казва в аргументите за това проектът да бъде приет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 симпатягата

    3 0 Отговор
    Последно безплатно или под наем , и кой е този който ще иска да плаща наем още 5 години за нещо което е негова собственост.

    Коментиран от #2

  • 2 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "симпатягата":

    ПОСЛЕДНО:
    Щом е държавата не купуваш земя, но плащаш наем. Тази схема я има и няма нищо странно в нея :-)
  • 3 Деница

    4 1 Отговор
    Чудесна идея!
    Волен, Чуколов, mediator37 и всички останали атакистки тролове да си стягат багажа и да заминават.
  • 4 АНАСТАСИЯ

    1 0 Отговор
    АНАСТАСИЯ .........РОДОВИ ИМЕНИЯ
  • 5 onq s konq

    2 1 Отговор
    Хубава работа,ама руска.Какво може да се направи с 10 декара?!Може да се отглеждат единствено интензивни култури-зеленчуци,лалета...И тук възниква въпросът КЪДЕ Е ЗЕМЯТА/дали е близо до достатъчно населено място за евентуален пазар/,коя категория е,дали е плодородна или камениста,има ли естествен водоизточник с цел евтино поливане,в какво състояние е местната инфраструктора-ток,вода,добра пътна мрежа и не на последно място -какви са евентуалните съседи и какви проблеми биха въфникнали при отношенията с тях.Следват инвестиции за строеж на къщата и с.стоп. постройки...И накрая равносметката-струва ли си всичко това или е по за предпочитане да се отиде в големия град?!

    Коментиран от #6

  • 6 некойси

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    "и не на последно място -какви са евентуалните съседи и какви проблеми биха въфникнали при отношенията с тях"

    Сибирски мечки най вероятно, може и да са отвикнали да ядат месо понеже районите са запустяли :)
  • 7 ох ох ох

    1 1 Отговор
    Бурлаки на Волге. :D:D:D
  • 8 бай Иван

    0 0 Отговор
    Да дадат и на нашите небългари по една земя с по една бомба в ръцете и сами да си запалят фитила!
  • 9 Янзъ Хуа

    3 0 Отговор
    Навремето и в България са раздавали така земя. Ефектът е, че тогава, голям брой Българи са умислили животът си, като са станали земеделци, стъпили са на краката си, и така три четири поколения са се препитавали до идването на власт на червените другари. Които първо я одържавяват а след това уж я връщат, но докарват хората до ръба на оцеляването. След което около 50% от собствениците на земя са принудени да продават на инвеститори от Анадола. И ако тенденцията се запази един ден може да се окаже че сме на чужда територия.

    Коментиран от #10

  • 10 mediator37

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Янзъ Хуа":

    Да ви разкажа малко живи истории с раздаването на земя.
    20-те години на мин. век земите край нашето Черноморие никой не ги брои за нищо. От 8-ма до 11 категория по сегашните стандарти, само тръни и камънак, изветрели канелени почви с една педя хумусен хоризонт.
    И на нашите тракийски бежанци българското правителство раздава такива земи край Черно море, съвсем до морето. Те се цупят тогава, но вземат.
    Междувременно, с течение на десетилетията възниква модата и практиката хората да пльощят задници на пясъка на плажа.
    А че сега -100 г. по-късно, потомците на нашите тракийски бежанци станаха приказно богати по 20 евро / кв.м. си продадоха гюрлюците и взеха апартаменти и обекти в затворени комплекси и карат баварци и МЛ-и.
    Така че дават ли ти земя- вземай !
  • 11 Альоша

    1 1 Отговор
    РАЗДАЙТЕ ВОДКА!
  • 12 бай

    1 0 Отговор
    Само аз ли виждам някаква прикрита причина, неупомената, за това, което възнамеряват да правят....??? На мен ми намирисва на някакви далаверски истории, под предлог "Раздават безплатна земя на руснаците"...ама ще разберем след нЕколко години...
  • 13 Юнак Балкански

    2 0 Отговор
    Хубаво е да се стопанисва някак територията на тая необятна държава. А не който спастри малко рубли да се мята по Европа.
  • 14 Аз

    1 1 Отговор
    Има много интересен филм на history, където правят съпоставка на развитието на Северна и Южна Америка при заселването им от европейците. Аналогична схема е действала, но тогава собствеността е била на монархиите, а не държавна. Именно тази схема на оземляване и на реална частна собственост е в основата на развитието на Северна Америка. Паралела с тази статия, макар и малък го има. Филмчето е интересно от историческа гледна точка и поне малко ще ви обогати културата. Намерете го, определено ще ви е по-интересно да го гледате отколкото да "умувате" по форумите ;) .... а в български вариант, това с раздаването на земя го има в по-новата ни история...някъде 70-80 години...градинките и вилните зони покрай градовете да не би да са били частна собственост? знаете, че тогава нямаше такова нещо, а навсякъде хората си гледа гледаха зеленчукови и овощни градинки, строяха малки къщички....нима сте забравили? е...хората тогава работеха и за удоволствие...бяха хора, а не зомбита, с промити мозъци
  • 15 коко

    0 0 Отговор
    Така са правели навремето в Аржентина,за да развият икономиката раздавайки за 10 години безвъзмездно земя,която са отнемали само ако не си успял да развиеш стопанството си,в другия случай ставаш собственик.