Last news in Fakti

7 Декември, 2015 00:20 2 087 3

99 продадени общински жилища за 3 години във Варна

  • общински жилища-
  • варна-
  • продажба

За периода 2013-2015 г. наемателите на 99 общински жилища във Варна са си ги купили. Най-много са продадени през таи година – 48 имота. През 2014-а техният брой е бил 35, а най-малко са продадени през 2013-а – 16, сочат данните посочени в стратегия за управление на общинската собственост в Морската столица за периода до 2019 г. Общината е получила приходи от реализираните продажби в размер на 2.2 млн. лв. За сравнение само през 2012 г. са били продадени 116 общински жилища на обща стойност 32 млн. лв. Към момента в община Варна има 51 молби за покупка на общински жилища.

Сделките с апартаменти заемат трето място при реализирането на приходи от общински имоти, като най-много приходи се реализират от отдаването на концесия на общински имоти и продажбите чрез търгове. Плановете са през 2016 г. на търг да бъдат обявени за продажба 144 имота. Общо приходите от сделки с общински недвижими имоти за 2016 г. се очаква да бъдат в размер на 4.8 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поТИМ се

    3 0 Отговор
    ТИМ държат всичко в тишина, а тук си правите оглушки, май нямате много общо с dnes.bg?! Питайте тогава как Дарина Павлова отново си строи хотелски комплекс на св.св. Константин и Елена и как крайбрежието на "малък плаж" се изменя благодарение на "скромните" строителни манипулации. Имам 140+ минути клипове как над 1000кв.м. от морето бяха превърнати в работеща площ за новите басейни. Заснел съм и "шефовете" барабар с охраната (лепнати за "Комфорт", след като Планекс се осраха със скандала при срутването на хотелите, където се оказа, че има депутатска намеса и лобита чак до Нора Ананиева). Догодина варнЯнци ще си имат 6 басейна на мястото на старата плесенясала дупка и нов хотелски комплекс зад търговските редове и бившия "Черноморец". Ако на някой му е интересно мога да добавя още пикантерии ама ще искам поне надгробен камък, понеже с ТИМ само старци, спинозни и болни от рак се занимават...

    Коментиран от #2

  • 2 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "поТИМ се":

    ЕВАЛА
    ДОСТА ЗНАЕШ
    АБСОЛЮТНО ВСИЧКО КОЕТО СИ ГО ПИСАЛ Е ВЯРНО
    2 МИЛИОНА ИМ СТРУВА ПРОЕКТА
    А 1 МИЛИАРД Е ИНВЕСТИЦИЯТА
    ПАРИТЕ СА ЕВРОПЕЙСКИ
    И НАЙ ЛОШОТО Е ЧЕ ИЗРЯЗАХА 300 РЕДКИ ДЪРВЕТА
    ОТ СОРТА НА МОРСКИ БОР ЕЛША И Т.Н
    ЗНАМ ЧЕ Е ДАТСКА ИНВЕСТИЦИЯ
    НО ЧУХ ЧЕ И ДАРИНА ПАВЛОВА Е ВЪТРЕ
    ГОВОРИ СЕ ЧЕ НА ПРОЛЕТ ПО ТОЧНО МАЙ МЕСЕЦ ОТНОВО ЩЕ
    РАБОТЯТ
    ЕДИНИЯТ БАСЕЙН ЩЕ Е С ВОДА ОТ МОРЕТО
    И ДРУГИТЕ ЩЕ СА С МИНЕРАЛНА ВОДА
  • 3 николай

    0 2 Отговор
    Много сте зле и двамата... Чули-недочули, разбрали-недоразбрали. Първо, св. св. Константин и Елена винаги си е било курортен комплекс,. второ 6 байсена на мястото на плесенясала дупка поне на мен ми звучи доста добре, а който не харесва, да си ходи на село да се топи в кочината с прасетата. Бил клечал в храстите да снима... това не знам какъв трябва да си за да го правиш. А за това кое колко струвало... Не съм видял един лев да сте дали, че да ревете. Напълни се тая държава с разбирачи.