18 Декември, 2015 15:49 14 526 12

Как от 1-стаен апартамент да направите 2-стаен

  • жилище-
  • архитектура-
  • дизайн

Едно от предизвикателствата за архитектите и интериорните дизайнери как да превърнат малкия апартамент в по-голям. Примерът е за жилище от 32 кв.м, което се води гарсониера, но е превърнато в 2-стаен апартамент. В случая дизайнерите са успели да намерят място за разполагането не само на още една стая, но и на гардеробиерна.

Спалнята е преместена на мястото на бившата кухня, а банята в част от коридора, който за подобно жилище се е оказал сравнително дълъг и неудобен.

Основната стая на жилището е малко намалена и частта, която се намира по-близо до входната врата е преградена. Нововъзникналото помещение е превърнато в гардеробиерна. Така в основната стая са разположени дневната, трапезарията и кухнята.

За да се придаде повече комфорт, простор и светлина на помещенията са използвани светлите тонове – за стените е избран цвят слонова кост, а мебелите в дневната имат приятен небесен оттенък. Кухнята е решена изцяло в бяло.

Не маловажна роля играят и лакираните повърхности, металните детайли, полупрозрачните врати на шкафовете. Всичко това оказва влияние на общото възприятие на помещенията.

Площта на спалнята е малко увеличена за сметка на дневната. Това е станало като между двете помещения е премахната стената и на нейно място е сложена плъзгаща се врата. Самото спално помещение е малко, но доста уютно. Използвани са тапети с елегантни орнаменти, интересно спално бельо и завеси в приятни пастелни нюанси. За да няма в спалнята гардероби и шкафове, дрехите са премести в отделно помещение – нещо като гардеробна. Архитектите са намерили най-подходящото място за нея, така че да не е за сметка на големината на другите помещения.

Как от 1-стаен апартамент да направите 2-стаен

Как от 1-стаен апартамент да направите 2-стаен

Как от 1-стаен апартамент да направите 2-стаен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ да прибавиш стая към апартамента си ,е да купиш съседна стая от комията и да събориш стената.Другият вариант е да удариш една бетонна плоча в цялото жилище по средата на височината на стените и да станеш горд собственик на мезонет с ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМА ПЛОЩ като и на двата "етажа" ще се придвижваш пълзешком е някакси доста "авангардно решение".

    Коментиран от #7

  • 2 lost paradise

    4 0 Отговор
    ама избивайте и къртете още 50 годишните панелки. утре като почнат да падат да не се чудите защо. 30 квадрата са си 30 квадрата вари го печи го няма да станат повече. а това набутване на спалнята в кухнята е голям кеф. тоя от горе до 1 през нощта като пуска мивки мие чиний и яде да видим как ще се наспиш.

    Коментиран от #4

  • 3 Емил

    2 0 Отговор
    Пълни глупости - за да имаш нормално двустайно жилище, за начало ти трябва поне тристайно, а ако е строено наскоро - четиристайно!
  • 4 Роман Ценов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "lost paradise":

    Така си е колега.
  • 5 Киро тариката

    2 0 Отговор
    Браво! Аз мойта боксониера в Люлин я направих на 3-стаен, само дето сега няма WC. Ама така поне ходя у комшийте всеки ден...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

  • 8 Хитран

    0 1 Отговор
    Най свежия коментар
  • 9 ei bogu

    1 0 Отговор
    зимата прьднали трябва да отварям да се проветри....32 кв.м. това и за семейно жилище ли се води?
  • 10 1234

    1 0 Отговор
    Правите врата към съседа,и когато не са си у дома ползвате и неговата стая,....а може и жена му ако тя няма нещо против.
  • 11 г59ф

    1 0 Отговор
    Може би, но все пак истината е: бачкайте повече и то с акъл, а не с лопата и ще имате кинти за 130 кв.м., поне.
  • 12 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Квадратите са си квадрати и не се размножават чрез деление. Ако архитект може да ги направи по-функционални, значи предишният не си е свършил работата. Самоцелните ремонти са тъпотия, ако преграждаш прекалено много, навсякъде е тясно. Ако събаряш прекалено много стени, ще имаш само една спалня. Другото е дизайнерска фукня.