Last news in Fakti

7 Януари, 2016 11:17 1 576 0

Големи глоби за ремонта около НДК

  • ндк-
  • ремонт-
  • изпълнение
Големи глоби за ремонта около НДК - 1
Снимка: М. Богданова ©

Над 600 000 лв. глоби ще бъдат наложени на изпълнителите на ремонта в парка на НДК. На места се е налагало строителите да се връщат по 7 пъти, за да коригират ремонтните дейности.

„Много тежък обект, защото това е ремонт, а не подмяна на плочките. Това са гранитни плочи, много скъпи, непрекъснато се появяваха изненади. На площад „България”, който е пред главния вход на НДК, е липсвала цялата хидроизолация, което е отговор на въпроса защо подлеза на НДК се наводнява от години насам. На това място предстои ремонт за тази година и плочките ще бъдат подменени изцяло. Ще се изгради и хидроизолацията”, каза кметът на София, Йорданка Фандъкова в предаването „Тази сутрин” на bTV.

Голяма част от предвидените ремонти за 2015 г. остават за новата . Сред тях са бул. „Витоша” (частта към Южния парк). Също така в края на януари започва и строителството на третия метродиаметър. „Това са седем нови метростанции и седем места, където ще има стеснение”, обясни столичният кмет. Началото ще бъде от Малък Градски театър зад канала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА