Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 09:03 6 826 11

Ремонт на баня, когато клиентът има твърди позиции и изисквания

  • баня-
  • ремонт

Клиентът, който се обръща към нас, живее от години в Германия, практикуващ юрист е  и има желание да ремонтира жилището си така ,че то да отговори на стандарта, с който е свикнал в чужбина, да пренесе на наша почва някои утвърдени немски практики, както и да осигури на семейството си високо ниво на комфорт във всяко помещение. Сградата е нова, строена качествено и това благоприятства  дейностите по реконструкцията.

При избора на оборудване клиентът държи на модерните удобства – подово отопление, вградени смесители, огледала с подгряване, вентилатори с автоматична клапа. Едно от задължителните изисквания е в баните да има ниши за поставяне на вещи и козметика. Всяка подробност по помещенията се снима или начертава, обсъжда се и се приема, като комуникацията между специалистите от Хаусмайстер и клиента се извършва основно по и-мейл.

Ремонт на баня, когато клиентът има твърди позиции и изисквания

Санитарията, смесителите, огледалата и осветлението се монтират на точно определени нива и отстояния. Вградените смесители и тръбните разводки са фиксирани прецизно, за да се осигури място за декоративните ниши. Отворите на нишите са допълнително укрепени, за да се осигури максимална дълбочина, без се нарушават качествата (здравина, изолационни свойства) на стената. Обръща се внимание на всеки детайл.

Ремонт на баня, когато клиентът има твърди позиции и изисквания

При поставянето на плочките възникват някои казуси – плочките в баните (избрани от клиента) са от различни серии: в еднакъв цвят, но с различна повърхност и трябва да се съчетаят различните релефи. На някои места фугите се разминават, плочките от едната серия са с вълнообразна повърхност, което затруднява оформянето на чисти ръбове на нишите и вграденото казанче. Ситуациите се решават като нишите се обрамчват с лайсни в цвета на плочките, а съчетаването на плочки от две серии става във вътрешни ъгли, където отликата не е натрапчива.

Ремонт на баня, когато клиентът има твърди позиции и изисквания

Снимките показват как заедно с клиента успяхме да постигнем функционалност, елегантност и удобство на сравнително малко пространство и да отговорим на всички негови изисквания.

Хаусмайстер


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 1 Отговор
    Да ви имам немската прецизност. На пръв поглед се наблюдават следните "дребни" разлики между поръчано по чертежа и реализираното:
    1. снимали сте две различни бани;
    2. вратата на реализираната баня се отваря на ляво, а не както е по четрежа на дясно ;
    3. дясната ниша на мивката на реализираната баня е ъглова, а по проект е само насрещна;
    4. на чертежа не е показана дълбочината на нишите (правят се по преценка на майстора).
    Една гаща плява да ядеш нашта магаря.
  • 2 немската прецизност

    0 0 Отговор
    Нито радио, нито телевизия в банята-слаба работа!
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Става въпрос за 'баните', mediator37 :D
    А чертежите вероятно са дадени, за да се види цялото пространство на едната, което на снимката не може да стане.
  • 4 сатрап

    1 1 Отговор
    Да им имам несмката архитектура, с тия долапи няма хигиена събира се вода там и става смрад

    Ало Германците до преди 100 години не сте виждали баня сега ще налагате стандарти.
    Идете в някоя римска баня или поне руска да видите архитектура

    Журналистите стига с тия платени реклами и какво е това подово, в инструкцията на всеки производител пише че не е за мокри помещения - ако е с вода може аз имам такова от 2000 г
    а има една къща на Цар Борис 3 строене 37 г с подово водно отопление
    ей открихме и топлата вода
  • 5 321

    1 0 Отговор
    Ако това му е разбирането за стандарт на нашия юрист, бая книги още ще трябва да изчете докато си купи жилище с нормални размери и си направи баня според съвременните изисквания................
  • 6 fair

    1 1 Отговор
    На мен ми допада това решение. Не е притрупано, не е кичозно и има усещане за стил. Пък и вероятно човека /възложителя/ е търсел максимална практичност за големината на помещението си.
    Ами нишите били долапи и няма да има хигиеничност - то пък ако се изтипосат некви стърчащи етажерки или каквито и да са модули за баня, ще е гоооляма красота и хич няма да събират боклуци.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.