Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 13:27 1 776 0

Няма кандидати за главен архитект на София

  • диков-
  • главен архитект-
  • софия
Няма кандидати за главен архитект на София - 1
арх. Петък Диков (Снимка: М. Богданова ©)

След 10-годишно управление на Дирекция „Архитектура и градоустройство” днес арх. Петър Диков официално напусна поста на главен архитект на София. До момента няма подадени кандидатури за неговия пост. Обикновено документи се подават в последния момент, който в случая е утре – 10 февруари.

Предстои да се уточни и кой ще оценява кандидатурите за поста главен архитект на столицата. Кметът Йорданка Фандъкова е изпратила покани за участие в оценяването до Съюза и до Камарата на архитектите.

В същото време инициативен комитет от 50 общественици настоява за смята на модела и реформа в градското планиране. В момента ситуацията е такава, че философията на управление на градско планиране не се променя, а се сменя само управляващият, който еднолично взема решения.

Към момента няма назначен и.д. „главен архитект” на София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА