Last news in Fakti

1 Март, 2016 16:21 14 650 8

На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ)

  • метро-
  • софия-
  • кмет-
  • инспекция
На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ) - 1
Снимки: М. Богданова ©

На 31 юли се очаква да бъде открита метростанция „Витоша” в Столичния квартал „Лозенец” на кръстовището на бул. „Черни връх” и ул. „Сребърна”. Към момента 75% от строителството й е завършено. „Само след 5 месеца тук ще се движи метрото. Ще имаме нови 1.3 км подземен релсов път с още 1 метростанция. С тази линия метрото в София вече ще е с дължина над 40 км. Очаквам до края на юни строителството да е напълно завършено. През юли да се направят изпитанията и на 31 юли да бъде пуснат този участък на метрото, с което очакваме над 20 000 души да използват най-екологичния и модерен транспорт. В района имаме над 120 жилищни сгради, над 25 офис сгради и търговски център”, каза кметът на София, Йорданка Фандъкова, по време на инспекция на метростанцията. Ще бъде възстановена и спирката на трамвай №10.

16 месеца ще бъде затворен бул. „Патриарх Евтимий”

За да се строи част от третия метродиаметър. „В района на Попа (бул. Патриарх Евтимий при кино "Одеон"), бул. „Витоша” и НДК движението ще бъде затворено за година и четири месеца. Ще се изградят стените и покривните на станциите, след което ще се възстанови движението и залесят отново премахнатите към момента дървета”, каза шефът на „Метрополитен”, инж. Стоян Братоев.

В момента на бул. „Патриарх Евтимий” има затворени платна, а работещо е само едно. От 16 март ще се промени движението на трамвай №6 в участъка от 5-тите кьошета. Вместо в посока Лозенец мотрисата ще се движи до последната спирка на трамвай №1 в кв. „Иван Вазов”, а през тунела, където в момента са трамвайните релси трябва да се пусне автомобилното движение. „След 20 март започва цялостното затваряне на два участъка от строителството на метрото по бул.”Патриарх Евтимий”, както цялостно затваряне на бул. „Гоце Делчев” и ул. „Житница” при бул. „Цар Борис III”. Това са трите станции при чието строителство ще има цялостно затваряне на движението. Ще посочим обходните маршрути”, обясни столичният кмет.

По отношение на бул. „Патриарх Евтимий” ще бъде пуснато движението двупосочно по бул. „Васил Левски”, включително и в тунела. „Максимумът на всички тези неудобства е между година и половина и две, докато се построят метростанциите. А само след 3.5 години ще могат повече от 7 нови квартала да използват най-модерния транспорт. Ще имаме още 12 км подземен релсов път”, уточни Фандъкова.

На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ)

На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ)

На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ)

На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ)

На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ)

На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ)

На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ)

На 31 юли откриват метростанция „Витоша” (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 0 Отговор
    Може ...
  • 2 спирка Драгалевци

    0 0 Отговор
    след Витоша по скоро спирка Драгалевци
  • 3 опсмопсус от рударци

    0 1 Отговор
    УРАаааа, ваг-*н, бе ен ве фенове, ще ходят до молут без да палят кенефите!Ще им горят вече с 1л/100 по-малко бензин и масло!
    Ще замърсяват по-малко и ще свалят пробега от 3000 на 2800км годишно!

  • 4 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    В Кауфланд пуснали аудита евтино и убаво малко гори яко бяга и масло не горят
  • 5 николай

    0 0 Отговор
    едно 7. по Рихтер заметресенийце и метро няма да има
  • 6 Каквито хората

    0 0 Отговор
    каквито хората такава и държавата , прочетете по долните коментари.
    Нищо не ви радва , плюете на хубаво и на лошо .
  • 7 НекЪФ пич

    0 0 Отговор
    Едно 7 по Рихтер и Бъглария няма да я има, ти за метрото ми говориш.
  • 8 До некъф ПИч

    0 0 Отговор
    Без да имам каквито и да е било ясни познания по геология или геодезия мога да ти кажа веднага , че българия трябва а по-спецялнялно часта около парадайс център точно до разлома трябва да разлюлее с мимимум 17 по-рихтер заради високите електромагнитни сили който се отделят тук при подобни трусове , отделно е това че коментарът ти няма нищо общо с статията . Заради такива разбирачи като теб който само гледат да говорят , без дори да има за какво тази държава ще си си замине още преди да разберете :)