Last news in Fakti

27 Март, 2016 16:52 1 650 1

Четирима останаха кандидатите за главен архитект

  • главен архитект-
  • конкурс-
  • софия
Четирима останаха кандидатите за главен архитект - 1
Снимка: М. Богданова ©

Сградите архитектурни паметници на културата е един от акцентите в концепцията на арх. Влади Калинов, който води в конкурса за главен архитект на София с оценка 4.55. Второто място е за арх. Здравко Здравков с оценка 4.48, а на трето и четвърто място са арх. Иван Моев и арх. Иван Шишков, съответно с 4.04 и 4.00. На 28 март в надпреварата ще останат само двама кандидати. Тогава защита няма да бъде публична, а концепциите на кандидатите ще бъдат обществено достояние след това.

Новият главен архитект на столицата най-вероятно ще бъде избран в началото на април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 архитекта на истанбул

    0 0 Отговор
    трябва да констатирам известно невъзможно мероприятие, за каква конкретно идея и концепция се борите шматараци? целият свят знае къде е кръста на хистос, само във смешните главици на шайка некадърници пак имам това удовлетворение да разглеждам безуменни патраци и папрашайковци.