Last news in Fakti

27 Март, 2016 17:37 13 073 3

Събориха къща, заради грешка в Google Maps

  • къща-
  • разрушена-
  • грешка-
  • google maps

Жена от щата Тексас (САЩ) остана без дом, след като заради грешка в Google Maps къщата й беше съборена. От компанията й се извиниха и със закъснение оправиха неточността допусната в картата.

„Бригадата събори моята къща, вместо друга”, казва Линдзи Диас. Постройките изглеждат еднакво. Намират се в един и същи град и на един и същи номер, но на различни улици – „Кусто Драйв” и „Калипсо Драйв”. Диас обяснява, че през 2015 г. къщата й на „Калипсо Драйв” е била повредена от торнадо и именно това е въвело в заблуждение работниците, които са я съборили. Те са проверили всички детайли: номера на улицата, пораженията върху нея, но не и името.

От Google обясниха, че е допусната грешка и двете къщи са разположени на един и същи адрес – „Кусто Драйв”. От компанията са поправили неточността, веднага след като са разбрали за нея. По-късно е била разрушена й правилната къща. Не се уточнява как Диас ще бъде обезщетена.

Събориха къща, заради грешка в Google Maps

Събориха къща, заради грешка в Google Maps

Събориха къща, заради грешка в Google Maps


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 1 Отговор
    Ще и построят нова за една седмица.
  • 2 гост 1

    0 1 Отговор
    И без това са бунгала
  • 3 Любовчиев 2ри етаж вдясно до асансьора

    0 1 Отговор
    Това нищо не е. Аз така веднъж зарад грешка в гугълмапс - вместо при жената се озовах при съседката. После рев, извинения - как да обясня на жената че адреса сбъркан?