Last news in Fakti

10 Април, 2016 10:11 1 780 0

Глобиха Wells Fargo с 1.2 млрд. USD

  • ипотечен заем-
  • банка-
  • глоба-
  • сащ

В САЩ се разрази скандал с участието на една от най-големите банки в страната – Wells Fargo. Банката е предоставила лъжлива информация за ипотечната си програма, за което ще плати глоба в размер на 1.2 млрд. USD.

В периода май 2001 г.-декември 2008 г. Wells Fargo е дезинформирала властите, като е съобщила, че някои ипотечни заеми са подходящи за застраховка на Федералното жилищно управление на САЩ. В резултат на това, с настъпването на имотната криза милиони американски данъкоплатци, взели кредит, пострадаха.

На база застрахователните договори за необслужването на заемите вместо банката държавата е трябвало да плати огромни суми обезщетения. В резултат на това Wells Fargo е глобена с рекордните 1.2 млрд. USD. Това е най-голямата глоба, която някога американска банка е трябвало да плаща заради нелоялно кредитиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА