Last news in Fakti

11 Април, 2016 15:37 2 984 0

Иновации, стил и комфорт в Светът на мебелите

  • иец-
  • изложение-
  • светът на мебелите

Компаниите ще предложат на посетителите нови технологии и дизайнерски решения

Иновации, стил и комфорт в Светът на мебелите - 1

Нови технологии, атрактивен дизайн и комфорт за дома и бизнеса се представят на най-голямото изложение за обзавеждане на дома, офиса, хотела Светът на мебелите, което ще се проведе от 19 до 23 април в Интер Експо Център.

Паралелно ще се проведе и изложението за материали, машини и оборудване за дървообработване и мебелно производство Техномебел.

Близо 30% е ръстът на изложителите на Светът на мебелите тази година, съобщиха от Интер Експо Център. Повечето от фирмите са български производители и акцентират на атрактивните и удобни мебели, на иновативните и същевременно комфортни решения за дома и бизнеса.

На Светът на мебелите посетителите ще видят революционна технология при вградените кухни PREGO за свеж въздух по време на готвене. Тайната е в ново поколение абсорбатори, които използват скоростта на въздушния поток и улавят всички изпарения и миризми в зародиш. Абсорбаторът е с интелигентен контрол при докосване, с вградена система за шумозаглушаване. Така всяка домакиня може да се наслаждава на кулинарните приключения в кухнята. Витрини и кухня от дъб с ръчни дърворезбовани релефи и ръчни витражи са част от новата пролетна колекция на мебелна фабрика „Вълчев“. GS Malmgren interiors и дизайнерът Величко Великов от Българска група за дизайн ЧЕРГА ще представят дизайнерски стол и маса от тръбна конструкция и дъб.

Нанотехнологии в интериора

За първи път в България посетителите ще видят приложение на нанотехнологиите в дамаските на диваните. Те са 10 пъти по-здрави, не се бримчат, разтягат или късат, идеални за собствениците на домашни любимци. Нещо повече - нановлакната на Гала Колеционе не задържат мръсотия. Всички замърсявания изчезват само с кърпа и вода.

От 19 до 23 април по време на Светът на мебелите ще бъде и премиерата на собствено производство дамаски на Бибтекс. За първи път след представянето им на Хаймтекстил във Франкфурт посетителите ще научат повече за иновативните технологии, които се прилагат във всички етапи на работа. Фирмата въвежда египетския памук като суровина в производствения процес. На изложението Бибтекс ще предложи разнообразие от десени, създадени от италиански и белгийски дизайнери.

При спалните новите модели легла Boxspring се отличават с характерен скандинавски дизайн, съчетават класическото звучене с последните иновативни технологии. Стабилната конструкция на леглата и използването на различни материали допринасят за максимално добрата опора на тялото и неустоим комфорт.

Мека мебел според вкуса и сезона

Голяма част от компаниите залагат на функционалните решения. Посетителите на Светът на мебелите за първи в България ще видят система за мека мебел „Чойс“ с награди от международните изложения за иновации в Кьолн и Хановер. Тя лесно се трансформира и задоволява всички потребности, подходяща както за малко студентско студио, така и за обширни пространства и хотелски фоайета. Състои се от отделни елементи на модулен принцип с трайна многослойна конструкция за сядане от стабилна букова основа. Всеки клиент може да комбинира според актуалните потребности, място или дори сезон, а платът се сваля за пране.

Колекция 2016 на РУДИ АН внася надеждност, функционалност, дизайн. Трансформиращи се дивани в спални се разработват на 3D софтуер, а дървеният материал в изделията се изсушава и обезпаразитява в нов вид сушилни. Тези мебели успешно се предлагат не само на българския, но и на гръцкия, германския и израелския пазар.

С поглед към екодетайлите

На Светът на мебелите клиентите ще забележат и екологичните детайли. Dada Project Studio ще представи новия си италиански бранд за производство на мека седална мебел. Меката мебел съчетава красота на форми, качество на докосване с фино ръчно изработени декорации - това са над 200 модела дамаски без вредни за здравето вещества. Не се използват хлорфлуорвъглеводороди, за да се предпази озоновият слой. Естествените продукти (гъши пух) са подложени на цикъла на измиване и стерилизация. Използват се акрилни, изцяло антиалергични влакна. Конструкциите и базите на тези мебели се изработват от масивна дървесина - смърч.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА