Last news in Fakti

8 Май, 2016 19:47 4 665 1

Проблем при надстрояването на хотел „Маринела”

  • хотел-
  • разрешително-
  • надстрояване-
  • маринела
Проблем при надстрояването на хотел „Маринела” - 1
Спор между Министерство на регионалното развитие и благоустроителство (МРРБ) и собствениците на хотел „Маринела” (известен като бившия Японски хотел) се разрази в неделния ден. От министерството заявиха, че надстрояването на единия етаж е извършено без одобрени технически проекти по всички части и без протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа. От своя страна, представители на хотелския комплекс твърдят, че дружеството „разполага с цялата техническа документация, необходима съгласно всички нормативни изисквания за нормалното протичане на строителния процес на този етап”. От там, уточниха за в-к „Стандарт”, че ще предоставят на Проблем при надстрояването на хотел „Маринела”

компетентните органи изискваната от тях документация в определените срокове, доказваща законосъобразността на строежа, допълват още от управата на хотела”.

ОТ МРРБ заявиха, че е извършена проверка на обекта и е установено, че още в началото на 2015 г. е издадено разрешение за строеж по идейни проекти за надстрояване с един етаж на едноетажно тяло на хотела от главния архитект на район Лозенец. „Проверяващите са констатирали, че строителството се извършва без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа”, пише в прессъобщение на МРРБ. В него се уточнява, че е съставен и връчен на възложителя констативен акт за спиране на строежа и тече 7-дневен срок за подаване на възражения по него. След изтичането му следва издаване на заповед за спиране на строежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 констативен акт

    0 0 Отговор
    Те му взели 200 пъти парите от отдаване под наем за 1 година и сега някой се сетил, че не им е взел рушвет и затова се съдят - всичко е техника под масата...