Last news in Fakti

18 Юни, 2016 10:37 2 477 0

Къщата вече няма начало и край

  • къща-
  • принтер-
  • безкрайност

Холандският архитект Янаап Рейсенаарс представи уникален 3D принтер, с който възнамерява да построи огромна къща „без начало и край”. Имотът ще изглежда като знакът за безкрайност.

Проектът Landscape House предвижда жилището да бъде с разгъната застроена площ минимум 1100 кв.м. За целта ще се използва голям принтер D-Shape, като всеки слои е с дебелина между 5 мм и 10 мм. Принтерът е разработен от италианския учен Енрико Дини и може да печата „детайл” с площ 6 на 6 метра. „Работи на принципа на обикновен принтер, но вместо мастило в патрона се слага течност и пясък”, обяснява Рейсенаарс. Принтерът, чиято дължина е 2 метра, се съхранява в склад в Амстердам. Там се провеждат последните му тестове преди началото на първото строителство.

За пръв път такъв амбициозен проект е представен през 2013 г. и екипът, който го е разработил се е надявал да сключи договори с големи компании с цел колкото се може по-скоро да започне строителството на нестандартните сгради.

Рейсенаарс се надява в бъдеще сградата да бъде използвана като изложбена зала. Той признава, че първоначално не е мислил да използва такъв принтер за създаването на къща „без начало и без край”, но в крайна сметка това се е оказал най-подходящата технология.

Къщата вече няма начало и край


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА