Last news in Fakti

22 Юни, 2016 18:08 1 417 0

Офис наемодателите не са склонни на отстъпки

  • офиси-
  • наем-
  • софия-
  • стойкова-
  • bulgarian properties
Офис наемодателите не са склонни на отстъпки - 1
Снимка: М. Богданова ©

Повишеното търсене на офис площи, което започна като тенденция през 2015 г., продължава и през първото полугодие на настоящата. Наемните нива остават на сравнително високи нива – между 10 и 13 EUR/кв.м., а наемодателите са все по-малко склонни на отстъпки. „ Малкият процент свободни офис площи им позволява това, като почти винаги се търси дългосрочност на договорите”, казва изпълнителен директор на компанията Bulgarian Properties.

Основните наематели остават компаниите, които се занимават с аутсорсинг, финансово-посредническа дейност и информационни технологии. Що се отнася до тези фирми, които сега стъпват на софийския пазар, то тяхното търсене е насочено към офиси с площ между 200 и 300 кв.м. „Вече не липсват и такива, които търсят и наемат по-големи квадратури от по 700-800 кв.м. Засилен интерес отчитаме от компании, които отварят първите си офиси в страната. Това са такива, които оперират както в съседни страни, така и с централни офиси в Израел, Великобритания, Русия и други”, посочват от компанията.

„Завишеното търсене на офис площи ще продължи. Именно то и бързата реализация и отдаване под наем на новите проекти, излезли на пазара през последната година, кара и някои инвеститори да планират и започват строителство на нови сгради в близост до утвърдени вече офис локации като по този начин ще се увеличи предлагането в отговор на по-високото търсене от страна на наематели. Всичко това са предпоставки за активен и динамичен пазар на офис площи в следващите 12-18 месеца”, коментира Стойкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА