Last news in Fakti

24 Март, 2017 13:47 4 111 1

Къщи за по 1 USD

  • къщи-
  • сащ-
  • цена

В Калифорния продават къщи по 1 USD. Причината за „неприлично” ниската цена е, че двете исторически постройки трябва да бъдат преместени върху друг парцел, което ще струва хиляди долари. Къщите близнаци са построени през 1900 г. Днес предприемачите възнамеряват на терена, на който се намират, да построят жилищни сгради със 127 апартамента.

Продажбата на имотите на символичната цена от 1 USD е възможна благодарение правилата за опазване на историческите паметници. Съгласно него предприемачите трябва да продават този тип имоти на безценица на купувачи, които могат да ги преместят.

На предприемача обикновено се дава срок от 90 дни, в който да намери купувач. Ако никой не прояви интерес към къщите, те ще бъдат съборени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.